BERNADETT BALINT A URCAT PE PODIUM SI LA SIMPLU

BERNADETT BALINT A URCAT PE PODIUM SI LA SIMPLU

Spectacol total în această dimineaţă, la sala de sport a Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, unde s-au desfăşurat semifinalele şi finalele probei de simplu din cadrul Campionatelor Naţionale de juniori la tenis de masă. Favorita publicului, Bernadett Balint, nu s-a regăsit în această ultimă zi a concursului, fiind învinsă în semifinale de Andreea Clapa (CSM Bistriţa), scor 4-0 la seturi. Jucătoarea de la CSM Arad a jucat doar la jumătate din potenţialul ei obişnuit, cedând probabil şi presiunii, dar s-a ales la final cu medalia de bronz, completându-şi astfel un palmares frumos la Naţionale, după ce la dublu fete şi dublu mixt a cucerit argintul. În cealaltă semifinală, Adina Diaconu a trecut la mare luptă de colega de la CSS Slatina, Diana Lupu, scor 4-3 la seturi, pentru ca în finală să o învingă şi pe Andreea Clapa cu 4-1. Adina Diaconu are doar 15 ani şi este cea mai bună jucătoare europeană la nivel de cadete, ocupând un excelent loc 5 mondial, după trei japoneze şi o chinezoaică. Cel mai frumos meci al zilei s-a desfăşurat la băieţi, unde Rareş Şipoş (CSM Cluj) şi Cristian Pletea (LPS Constanţa), au dat recital.

Adina Diaconu şi Rareş Şipoş, campioni naţionali de juniori

După un joc spectaculos, presărat cu execuţii  de clasă, s-a impus cu 4-2 la seturi clujeanul Şipoş. Cei doi finalişti ai probei de simplu au doar 14 ani şi la nivel de cadeţi sunt în topul mondial: Pletea e numărul 1 în lume, iar Şipoş e pe 4! În semifinale, Şipoş a trecut cu 4-3 de Alexandru Manole de la CSM Bistriţa, iar Pletea s-a impus cu 4-0 în faţa bistriţeanului Adrian Costea. Naţionalele de juniori s-au încheiat cu festivitatea de premiere, oficiată de directorul CSM Arad, Vasile Păltineanu, dar şi cu un palmares bun în contul clubului organizator: două medalii de argint, Bernadett Balint la dublu fete şi dublu mixt  şi două de bronz, aceeaşi Balint la simplu şi Bianca Crişan la dublu fete. De notat şi evoluţia bună a Biancăi Crişan, locul 6 la dublu mixt şi 7 la simplu, dar şi a Anitei Kaloz, care la individual a avansat până în faza optimilor.

CSM Arad şi-a îndeplinit obiectivul

Per total ne-am îndeplinit obiectivul, obţinerea a patru medalii, trei aduse de Balint şi una de Crişan. Din păcate, Detti nu a reuşit aurul la simplu, presiunea şi emoţiile şi-au spus din nou cuvântul. Sincer, mă aşteptam să câştige, mai ales că avea de partea ei suportul publicului. Până la urmă un bilanţ mulţumitor, care ne dă încredere în perspectiva Campionatelor Europene de junioare din Italia, din luna iulie”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Arad, Cristian Dodean. Următoarea competiţie este Openul Poloniei din perioada 27 mai – 1 iunie, concurs la care clubul arădean va fi reprezentat de Bernadett Balint şi Bianca Crişan, nu înainte de un stagiu de pregătire de 5 zile la Bistriţa.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.