„Bătrâna Doamnă” începe returul în faţa Viitorului: „Să rămânem în plutonul fruntaş”!

„Bătrâna Doamnă” începe returul în faţa Viitorului: „Să rămânem în plutonul fruntaş”!

Cea mai scurtă vacanţă de iarnă din istoria fotbalului românesc a trecut deja, iar nou promovata UTA este chemată din nou la treabă. Arădenii au start dificil de retur în Liga 1, cu Viitorul Constanţa, meci programat vineri, ora 17, pe stadionul Franscisc Neuman. Vă reamintim că accesul spectatorilor este în continuare interzis, ca urmare a stării de alertă din România, dar meciul va putea fi urmărit pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look. „Bătrâna Doamnă” a încercat să puncteze pe piaţa transferurilor şi şi-a adus până acum cinci jucători, după ce în decembrie renunţase la alţi şase. Cele mai importante achiziţii sunt brazilianul Roger jr, ce vine de la FC Riga (Letonia), respectiv Liviu Antal şi Modestas Vorobjovas, ambii ultima oară la Zalgiris, în Lituania. Toţi cei trei fotbalişti ar putea fi titulari cu Viitorul, dar doar dacă nu apar complicaţii cu actele, mai exact cu „cărţile verzi”. Balint are destule probleme de lot şi înaintea primei partide oficiale din 2021, nu mai puţin de şase jucători urmând să absenteze: Buhăcianu şi Tescan au Covid-19, Isac şi Bustea sunt suspendaţi, iar Hrezdac şi ultimul nou sosit, atacantul Albert Voinea (ultima oară la Turris), sunt accidentaţi. Cu doar doi atacanţi de meserie în lotul anti-Viitorul, Hora şi Cipri Rus, antrenorul UTA-ei se gândeşte să îl folosească pe brazilianul Roger în avanposturi, la fel ca în amicalul cu Szeged:

Balint: „Viitorul e favorită pe hârtie, dar jucătorii vor da 100%”

Este clar că nu vom avea o bancă completă, nu vom putea să completăm foaia de joc, dar asta este situația. Nu ne plângem și nu ne creăm alibiuri din asemenea situații. Cine va intra pe teren sunt convins că o va face sută la sută indiferent de ceea ce înseamnă sută la sută în acest moment. Viitorul este favorită pe hârtie şi în ciuda unui parcurs ceva mai ezitant în tur, rămâne una din echipele puternice ale campionatului. Au şi început anul cu o victorie importantă, care i-a urcat pe loc de play-off. Eu zic că am depăşit acea pasă proastă de la finalul anului trecut şi ne-am recăpătat încredere, le promit suporterilor că UTA nu va retrograda ”, consideră Gyuszi Balint. Revenit în echipă după ce la finalul turului a fost suspendat, fundaşul central Alex Benga este şi el încrezător că UTA va face o figură frumoasă în retur, iar acest prim meci cu Viitorul este important pentru moral: „“Ne așteaptă o partidă foarte grea împotriva celor de la Viitorul, o echipă puternică a acestui campionat. Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă și așteptăm cu mare încredere meciul. Am analizat ceea ce a fost bine, dar și ce a fost rău, în turul campionatului, așa că așteptăm cu încredere și returul. E greu să integrezi jucătorii noi sosiți, în zece zile, va fi o provocare și pentru ei, însă ne vor ridica nivelul. Mă raportez la partea superioară a clasamentului, vrem să progresăm, să rămânem în plutonul fruntaș, deși suntem o echipă nou promovată, însă avem ambiție foarte mare. Cred că până acum am făcut față cu brio”.

UTA nu se opreşte din transferuri: mai vin doi fundaşi laterali!

De cealaltă parte, Viitorul a început cu dreptul noul an, câştigând greu restanţa cu Hermannstadt, scor 2-1, un prim succes al lui Mircea Rednic pe banca trupei de la malul mării. Constănţenii au ca obiectiv play-off-ul, dar nu mai par acea echipă solidă din anii trecuţi, mai ales după ce şi Gabi Iancu a părăsit „corabia” lui Hagi. Orice punct e important în lupta strânsă din Liga 1, unde două rezultate pozitive la rând te poate readuce în lupta pentru play-off. Altfel, Laszlo Balint anunţă că UTA nu şi-a încheiat campania de transferuri din iarnă şi la Arad urmează să mai vină doi fundaşi de bandă: „În acest moment, discuții avem cu străini pentru posturile de fundași stânga-dreapta. La nivelul transferurilor din România este foarte greu să mutăm pentru că nu renunță nimeni la jucători buni și nu vrem să aducem orice fotbaliști. E adevărat că avem contacte și cu un jucător român care nu a evoluat în ultima perioadă în România, un jucător care, dacă vom reuși să-l convingem să vină, ar reprezenta un plus clar. Eu cred că vor fi surprize plăcute în momentul în care oficializăm transferurile și sper să fie cât mai repede pentru că avem nevoie e concurență, consistență, într-un cuvânt avem nevoie să fim mai buni”.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *