Baschetul revine la sistemul clasic! Aradul îşi cunoaşte calendarul competiţional

Baschetul revine la sistemul clasic! Aradul îşi cunoaşte calendarul competiţional

Federația Română de Baschet a trimis o adresă către toate cluburile din Liga Națională de baschet feminin cu privire la sezonul competițional 2020/2021. La fel ca şi la masculin, federalii abandonează sistemul cu grupe valorice, revenindu-se la un sezon regulat clasic, cu meciuri tur-retur şi apoi sistem playoff/playout. Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar finala mică, turneul 5-8, respectiv playout-ul se vor disputa în sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Campionatul începe pe 3 octombrie, Cupa – patru zile mai târziu

În Cupa României se vor disputa două tururi, urmate de un turneu Final 4. Primele două clasate din LNBF în momentul în care sezonul 2019/2020 a fost înghețat, adică Sepsi şi CSM Satu Mare, vor juca direct din turul doi. În consecinţă, FCC Baschet Arad, a treia clasată, va intra în Cupă direct din turul inaugural. Noul sezon va începe în data de 3 octombrie și se va termina pe 15 mai 2021, în varianta în care vor exista 14 echipe înscrise în competiție.

Competiţiile de streetball şi Liga de vară, opţionale

În schimb, Cupa României va începe pe 7/14 octombrie și se va termina cu un Final 4 care va avea loc pe 27/28 februarie. Se doreşte reînființarea Ligii 1 de baschet feminin, iar competițiile de streetball nu vor mai fi obligatorii. Tot la nivel opţional este şi Liga de vară, competiţie ce ar urma să se desfăşoare în perioada august – septembrie.

Două românce pe teren, trei non europene!

Pe toată durata unei partide trebuie să fie pe parchet două jucătoare românce, din care cel puțin una va fi eligibilă pentru categoria Under 23. O modificare importantă este mărirea numărului de jucătoare non europene la trei. Aşadar, FCC Baschet Arad îşi cunoaşte calendarul competiţional iar în curând va da start pregătirii.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *