Balint şi Crişan se pregătesc de Europene!

182130_397347576993067_39805284_n

Ostrava va găzdui în perioada 12-21 iulie Campionatele Europene pentru juniori şi cadeţi la tenis de masa. Veste excelentă pentru CSM Arad, care va avea două reprezentante în Cehia, Bernadett Balint şi Bianca Crişan: „Detti şi Bianca pot face o figură frumoasă la europene. Mă bucur pentru cooptarea în lot a Biancăi, a muncit mult şi a obţinut rezultate bune în ultima perioadă. Un exemplu este Openul Poloniei, unde a trecut de locurile cinci şi şapte europene. Ea va participa şi la Campionatele Balcanice din 3-7 iulie. Înaintea Europenelor este programat şi un cantonament, care, aproape sigur, va avea loc la Arad, în perioada 5-10 iulie. România va trimite la „europene“ un lot puternic, iar la cadeţi, cadete şi junioare avem şanse mari la multe medalii“ spune Cristian Dodean.

În altă ordine de idei, echipa feminină a CSM-ului (Balint, Crişan, Fistyulof, Schreiber) trebuia să dispute la sfârşitul acestei săptămâni manşa tur a finalei mici a Superligii Naţionale în compania grupării timişene din Dumbrăviţa. La cererea grupării arădene, întâlnirea a fost amânată. „Balint a făcut varicelă la sfârşitul lunii mai şi este indisponibilă aproximativ trei săptămâni. Am obţinut acordul clubului din Dumbrăviţa şi al federaţiei pentru modificarea datelor şi vom juca în 16 şi 17 iunie. Ne dorim medalia de bronz, dar depinde de modul în care se va reface Detti”, mai spune Cristian Dodean. Şi băieţii vor avea treabă în această lună, echipa CSM-ului, în componenţa Bogdan Roman, Patriciu Munteanu şi Walter Berg, jucând în 15 iunie la Bucureşti împotriva celor de la Sport Kombat, într-o partidă care contează pentru locurile 9-10 din Divizia A.

Şi viitorul sună bine pentru secţia de tenis de masă, care mai propune patru nume, momentan aflate abia la începutul drumului spre marea performanţă: „Am  participat recent la Cupa 1 Iunie, la Zalău, cu o echipă de băieţi, formată din Raul Ţigan şi Ionuţ Strună, şi una de fete, alcătuită din Adelina Malicski şi Adela Strună. Raul s-a clasat pe locul doi la simplu, echipa de băieţi a ocupat locul trei, Adelina a luat locul trei, poziţie ocupată şi de echipa de fete. Au nouă ani şi vom participa cu ei la naţionalele juniorilor III, în 19-21 iunie, la Buzău şi la Paleta de argint, în 29 iunie – 1 iulie. Au potenţial, de aceea i-am şi trecut la categoria performanţă”, mai spune Cristi Dodean.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *