Au început turneele de copii la festivalul de şah al Aradului

Au început turneele de copii la festivalul de şah al Aradului

Maestrul Internațional ucrainian Sergey Pavlov a câștigat turneul de șah blitz din cadrul Festivalului arădean. Considerată a fi una din cele mai specataculoase discipline ale șahului, blitzul se caracterizează prin timpul scurt de desfășurare al partidei si viteza cu care se efectuează mutările. Turneul de blitz din cadrul festivalului a fost cu omologare din partea Federației Internaționale, contând pentru puncte Elo blitz. Podiumul turneului a fost completat de marele maestru Balog Imre si maestra internațională Irina Ionescu. Cei mai buni arădeni la blitz au fost Janos Nagy, Vlad Jinga si David Bălăceanu.
La openul principal, a doua zi a programat o scurtă festivitate de deschidere urmată de rundele doi si trei. Runda a doua a fost deschisă de reprezentantul Universității Aurel Vlaicu, dl. Teodor Cilan, Decan al Facultății de Științe Economice; singurii mari maeștri care au reușit să câștige în această rundă au fost primii doi favoriți, Andrei Istrățescu și Imre Balog, toți ceilalți mari maeștri neizbutind să facă decât remize. In runda a treia, mutarea festivă a fost făcută de D-na Lizica Mihuț, președinte al casei Româno-Chineze, filiala Arad, unul din sponsorii festivalului. După trei runde, tot mai puțini jucători continuă lupta pentru trofeu cu maxim de puncte. Intre ei îi regăsim pe Istrățescu, Palog, Miron, Pavlov și bulgarii Kozhuharov și Dimitrov.
Dupa masa au început și cele două turnee de copii, sub 8 ani și sub 10 ani. La 8 ani, favoriți sunt Gabriel Milos (Univ. De Vest Timișoara), Vlad Chiu (Giarmata Vii) și Raul Covrig (Sig-Mar Sighetu Marmației). Și la 10 ani, turneul se anunță a fi foarte disputat, cei mai bine cotați fiind David Nicodin (Vados Arad), Alexandr Baranciuc (Rep. Moldova) si Mihail Ionescu (Univ. De Vest Timișoara).
Turneul continuă cu runda a 4-a, urmând ca seara să aibă loc Petrecerea Jucătorilor iar marți dimineața să programeze alte două interesante competiții de sah combinat si șah clotz.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.