Asta este UTA! Victorie cu miros de Liga 1, la Mioveni!

Asta este UTA! Victorie cu miros de Liga 1, la Mioveni!

Pusă la colţ după startul nereuşit de play-off, UTA s-a trezit exact la timp, obţinând o victorie uriaşă în lupta pentru promovarea în Liga 1. S-a terminat 2-0, astăzi, la Mioveni, după o evoluţie solidă a formaţiei lui Laszlo Balint. Cu Oroian şi Ioniţă titulari, Balint a gândit perfect meciul şi a fost inspirat şi la schimbări, echipa sa interpretând o partitură tactică bine pusă la punct. Era şi timpul ca utiştii să îşi demonstreze valoarea, dar astăzi s-a văzut din plin, pe lângă calitate, atitudine şi determinare, acel spirit pe care şi-l doresc suporterii. UTA a început excelent meciul de pe “Orăşenesc”, cu Ioniţă servant ideal pentru Ursu, mijlocaşul de bandă al “Bătrânei Doamne” surprinzându-l pe Croitoru cu un şut plasat, din 13 metri lateral stânga. Era doar minutul 4 şi liderul conducea cu 1-0 la Mioveni, scenariu perfect pentru arădeni. Fără să mai aibă ce pierde, “galben-verzii” lui Claudiu Niculescu s-au aruncat în atac şi au reuşit să preia iniţiativa, fără însă a avea ocazii mari. Mioveniul a insistat pe benzi, dar pe rând, Balint, Herghelegiu sau Coşereanu au fost imprecişi, Iacob fiind de fiecare dată atent şi la post. Deşi a fost dominată, UTA a închis bine culoarele şi putea să îşi majoreze diferenţa la cea mai mare ocazie a reprizei, atunci când Roumpoulakou a centrat ideal de pe stânga, portarul gazdelor a respins undeva la şapte metri, dar Buhăcianu nu a fost suficient de precis în minutul 28, şutul său fiind respins de pe linia porţii de Burnea. Amfitrionii şi-au continuat forcingul, dar UTA a rezistat bine până la pauză.

Liderul nu mai face cadouri

Mai mult, ultima situaţie de poartă a mitanului le-a aparţinut tot “roş-albilor”, şutul lui Melinte din lovitură liberă de la 18 metri trecând uşor alături. Prima mare ocazie a părţii secunde le-a aparţinut gazdelor, Balint fiind blocat in extremis de Iacob, după o nesincronizare în apărarea arădeană. Acelaşi atacant al Mioveniului l-a pus la încercare pe Iacob în minutul 58, dar şutul său de la marginea careului a trecut peste poartă. UTA s-a retras destul de mult şi nu a mai reuşit să ţină de minge, permiţându-le argeşenilor să preseze constant. Introdus pe teren exact după o oră de joc, Cipri Rus a preluat banderola de căpitan şi la prima atingere de minge era să marcheze, şutând însă slab de la 16 metri, pe direcţia lui Croitoru. S-a jucat apoi confuz, la mijlocul terenului, cu o dominare sterilă a Mioveniului şi o defensivă exactă a UTA-ei, ce nu a lăsat să treacă nimic.

Rus a regăsit golul: să vină Rapidul!

Massaro a avut un şut frumos în minutul 78, dar mingea trimisă de el de la 18 metri a trecut peste poartă. Acelaşi italian a scăpat de marcaj peste trei minute, dar nu a găsit ţinta din interiorul careului, şutul său ocolind poarta. UTA nu s-a mai apărat în ultimele zece minute şi a ieşit la joc, iar cu cinci minute înaintea finalului s-a dictat penalty după un şut a lui Rumpoulakou, henţ clar în careu comis de Beţa, care a văzut şi al doilea galben, fiind eliminat. Ciprian Rus a transformat cu precizie lovitura de la 11 metri, în minutul 86, pecetluind o victorie pe care scrie Liga 1! UTA se impune cu 2-0 la Mioveni şi se distanţează în clasamentul din play-off faţă de urmăritoare, având acum din nou un avantaj ce poate deveni chiar decisiv, cu alte câteva rezultate indirecte favorabile. Se anunţă un weekend fierbinte la Arad, meciul cu Rapid, de duminică, putând declanşa fiesta pe “Motorul”: UTA este foarte aproape de revenirea în elită!

Mioveni Croitoru – Alexe, Beța, Burnea, Ed.Stoica (57 Rădescu) – Anghelina, Șerban – Işfan (57 Ghiţă), Herghelegiu (65 Massaro), Coșereanu – V.Balint (74 Măzărache). Antrenor: Claudiu Niculescu.

UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Fl.Ilie, Rumpoulakou – Oroian (46 Miculescu), Isac (89 A.Rus), Moise, Ursu (72 Ciucur) – Ioniță (61 Rus), Buhăcianu (89 Puşcaş). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica, Ilfov) – Florin Păunescu și Marius Badea (ambii din Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Sorin Costroaie (Buftea – Ilfov)

Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov).

Play-off Liga 2, etapa a treia:

Mioveni – UTA 0-2

Rapid – FC Argeş,  marţi, 21 iulie, ora 18:30

Turris – Petrolul, marţi, 21 iulie, ora 21

Clasament
1.UTA Arad 3 1 1 1 6-5 29 pct.

2.Turris Oltul 2 1 1 0 4-3 24*

3.CS Mioveni 2 0 1 1 0-2 21*

4.Petrolul Ploieşti 2 0 1 0 1-1 21

5.Rapid 2 0 2 0 0-0 21*

6.FC Argeş 1 0 1 0 0-0 20

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *