Aradul va avea, în premieră, o creşă sportivă! Mesajul zilei l-a dat preşedintele Federaţiei Române de Baschet: “Vă aştept să reveniţi în cupele europene!”

Aradul va avea, în premieră, o creşă sportivă! Mesajul zilei l-a dat preşedintele Federaţiei Române de Baschet: “Vă aştept să reveniţi în cupele europene!”

Vizita la Arad a preşedintelui FR de Baschet, Carmen Tocală, cu ocazia proiectelor lansate de Cetatea Voluntarilor şi susţinute de Federaţie prin intermediul unui sponsor privat dar şi de alţi parteneri şi sponsori locali (reprezentanţi din toate mediile posibile, de la cel administrativ, politic şi de afaceri până la cel academic), prezenţi astăzi într-un număr mare la Cazinoul din Arad, s-a lăsat cu câteva anunţuri interesante. În primul rând, Anamaria Nyeki Popa, reprezentantă a Cetăţii Voluntarilor, a anunţat proiectul unei creşe sportive la Grădinţa PP nr.14 din Arad, probabil o premieră pentru România şi a deja cunoscutei săli de sport din comuna Tauţ, sat Nadăş, renovate şi aproape finalizate, bază sportivă de care va beneficia 120 de copii şi 50 de tineri din zonă. Dotările sălii au fost asigurate de Federaţia Română de Baschet, iar administraţia locală din Tauţ a anunţat că în şedinţa Consiliului Local s-a decis ca sala de sport a şcolii primare din Nadăş să poarte numele preşedintelui FR Baschet, Carmen Tocală, cea care a sprijinit proiectul. FCC Baschet UAV Arad, lider în Liga Naţională de baschet feminin, este un partener constant al Cetăţii Voluntarilor şi a contribuit din plin la acest proiect, promovând practic ideea după ce Federaţia a anunţat lansarea unui program de caritate în cadrul Cupei României de baschet 3×3: “Am încercat să ne clasăm pe un loc cât mai bun şi să câştigăm premiile în bani puse în joc la 3×3, pentru a dona apoi suma respectivă pentru proiectul şcolii din Nadăş, dar din păcate nu am reuşit pentru că am avut în faţă alte formaţii mai bune, şi ele luptând pentru alte cazuri sociale. Ana mi-a spus însă că nu e nicio problemă, vom duce proiectul mai departe şi iată că suntem aici, în faţa dumneavoastră. Sunt foarte impresionat de ceea ce am reuşit să facem împreună cu Federaţia şi cu toţi partenerii, mulţumim şi presei care a făcut acest caz cunoscut. Am foarte mare încredere în doamna Tocală că va reuşi să resusciteze baschetul românesc!”, a spus preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, la conferinţa de presă de astăzi.

Creşă sportivă la Grădiniţa P.P. nr.14! 120 de copii şi 50 de tineri vor beneficia de sala din Nadăş

Ultima care a luat cuvântul la eveniment a fost Carmen Tocală, care a acordat şi ea câteva diplome din partea Federaţiei celor care contribuie la bunul mers al acestor proiecte sociale şi sportive ale Aradului: “Baschetul înseamnă mai mult decât ne imaginăm, lăsând la o parte performanţa, facem educaţie prin sport, sănătate prin mişcare, inima şi muşchii se dezvoltă, creierul se oxigenează mai bine. Nu degeaba coşul este ţinta noastră, pentru că ţinta trebuie să fie mereu tot mai sus, să ne dezvoltăm şi să tindem spre obiective măreţe. Ceea ce am găsit aici la Arad este ceva extraordinar, atât de multă lume implicată şi adunată în jurul unui scop social, educaţional dar şi sportiv. Presa acordă un interes major evenimentului şi chiar mă bucur să văd implicare şi suflet, pentru că în momentul în care intervine sufletul nu mai avem limite, ne putem autodepăşi. Am început cu renovarea sălii, materialele sportive au fost deja achiziţionate şi donate, după care vom veni şi cu programul, pe partea de creşă sportivă va fi ceva nou şi pentru noi, ca Federaţie, pentru că nu am avut până acum ante-preşcolari, dar vom încerca să contribuim şi noi cu ce se poate, este o iniţiativă lăudabilă şi binevenită, sper că aceşti copii vor alege baschetul pentru a performa în sport. Am fost emoţionată şi onorată şi când s-a anunţat faptul că denumirea sălii de sport îmi va purta numele, am regăsit practic Aradul copilăriei, când veneam să joc aici, le ştiu pe toate fetele de mare valoare ale oraşului, începând de la Diana Ciupe şi Moni Brosovszky, până la toate celelalte. Sper să se alăture acestor proiecte, să ajute copiii şi să dea înapoi şi ele din ce le-a oferit sportul de mare performanţă. Sincer, dacă aş face ceva în afară de baschet aş prefera să mă înscriu în Cetatea Voluntarilor, de fapt eu deja sunt voluntar în această cetate a baschetului cum îmi place să spun şi mă simt de aici!”

Carmen Tocală: „Am regăsit Aradul copilăriei mele, mă simt din Cetatea Voluntarilor!”

Carmen Tocală a avut cuvinte de laudă şi la adresa echipei arădene de baschet feminin FCC UAV, nimeni alta decât liderul Ligii Naţionale, cu şanse de a juca în acest sezon finala campionatului: “Echipa din Arad este un brand naţional, pentru că are atâţia ani în spate de performanţe şi titluri, participări în cupele europene, plus suporteri care vin şi fac o atmosferă frumoasă în sală. De fapt, şi noi la baschet jucăm pentru suporteri, care trebuie să vină să le susţină pe fete în număr cât mai mare. Aradul a fost şi este o echipă competitivă, nu degeaba a revenit în topul naţional, dar eu o aştept să revină în cupele europene, pentru că are tot ce îi trebuie. Au adus şi jucătoare talentate românce, care sper să demonstreze pe teren că îşi merită locul în echipa naţională”, a mai spus Tocală, care va asista astăzi şi la duelul “studenţesc” din Polivalenta arădeană, dintre FCC UAV Arad şi Universtatea Cluj, meci programat de la ora 16 şi care contează pentru etapa a 19-a de campionat.

(foto: facebook, FCC Baschet UAV Arad)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.