Andras Mako a fost ales preşedinte interimar al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad!

Andras Mako a fost ales preşedinte interimar al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad!

De puţin timp s-a încheiat şedinţa Comitetului Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad, întrunită astăzi pentru a alege un preşedinte interimar din rândul celor doi vicepreşedinţi aleşi la ultima Adunare Generală, Andras Mako şi Ovidiu Coman. În Comitetul Executiv au avut drept de vot Cătălin Puia, reprezentantul Ligii a IV-a, Ciprian Horga, Liga a V-a, Ionel Iovescu, Liga a VI-a, Dinu Donca, sectorul juvenil şi Răzvan Cadar, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor. Cel care a coordonat întâlnirea, fără a avea drept de vot, a fost secretarul general Vasile Rad. În urma votului, preşedinte interimar a fost ales in unanimitate Andras Mako (foto principal, alături de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu). „Comitetul Executiv l-a ales pe cel care va coordona activitatea instituţiei, ca interimar, până la organizarea de alegeri pentru ocuparea funcţiei de preşedinte pe o perioadă de doi ani, cât a mai rămas din mandatul lui Adrian Lucaci. După încetarea stării de urgenţă, Comitetul Executiv al AJF Arad, convocat de preşedintele interimar, se va întruni pentru fixarea datei Adunării Generale Extraordinare de Alegeri, în maxim 30 de zile”, spune Vasile Rad.

Născut la Chişineu Criş, a apucat să joace alături de fiul său!

Vă reamintim că fostul preşedinte al AJF Arad, Adrian Lucaci, a încetat de viaţă chiar în Duminica de Florii, lăsând un mare gol în familia fotbalului arădean. De altfel, la încetarea stării naţionale de urgenţă, reprezentanţii AJF-ului arădean vor organiza o ceremonie specială, pentru a-i aduce un omagiu fostului şef al instituţiei. Andras Mako s-a născut pe 30 septembrie 1967, la Chişineu Criş. De-a lungul celor 35 de ani petrecuţi pe dreptunghiul verde, Mako a evoluat pentru echipe de nivel judeţean, precum Victoria Chişineu Criş, unde a şi debutat, Crişul Chişineu Criş – unde a evoluat, în 2008, alături de fiul său, Sebastian – Olimpia Pădureni, Steaua Grăniceri, Victoria Şepreuş, Victoria Berechiu, Recolta Apateu şi Recolta Satu Nou, în dublă calitate antrenor-jucător.

35 de ani pe dreptunghiul verde şi o viaţă în slujba fotbalului judeţean

La insistenţele lui Mircea Toderici, în 1988 absolvea cursul de arbitri, dar avea să oficieze un singur joc de seniori, Zerind – Ţipari, după care a optat pentru cariera de fotbalist. Totuşi, după 20 de ani revenea în arbitraj, unde a prestat aproape cinci ani. Apoi, la îndemnul membrilor afiliaţi din zonă a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al AJF Arad, fiind la al doilea mandat. Campionatul de futsal, Cupa Satelor, dar mai ales Cupa Boandi (poreclă primită în anii petrecuţi pe gazon) – pornită dintr-o ambiţie personală, în urmă cu 16 ani – sunt întreceri cu “semnătura” lui Andras Mako pe ele.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.