AMEFA aşteaptă verdictul din Superliga de polo, iar doi arădeni au încheiat sezonul în Ungaria

AMEFA aşteaptă verdictul din Superliga de polo, iar doi arădeni au încheiat sezonul în Ungaria

Federaţia Română de Polo ar putea anunţa joi, 14 mai, în ultima zi a stării de urgenţă, hotărârea luată în privinţa sezonului actual, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus. La fel ca alte foruri, oficialii FR Polo au trimis săptămâna trecută o circulară cluburilor, pentru a le solicita punctul de vedere cu privire la continuarea sau nu a Superligii Naţionale. Chiar dacă este considerat de specialişti cel mai sigur sport de echipă în contextul COVID-19, poloul este totuşi un sport de contact şi se desfăşoară în bazine închise. Antrenamentele se pot desfăşura, însă şi în bazine în aer liber, aşa cum are posibilitatea să o facă AMEFA Arad, la “Pădurice”.

Superliga s-a întrerupt cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, urmând apoi play-off-ul şi play-out-ul. Steaua era lider, cu 12 puncte avans faţă de CSM Oradea, echipă ce mai avea de disputat restanţa cu Dinamo. AMEFA mai avea de disputat o etapă din returul grupei valorice 5-8, în bazinul propriu, cu Sportul Studenţesc. Conform programului iniţial ar fi urmat un baraj pentru play-off, în care echipa arădeană, aflată pe locul 6 în Superligă, indiferent de soarta ultimei confruntări din sezonul regulat, ar fi întâlnit formaţia clasată pe locul 3, poziţie disputată de Dinamo Bucureşti şi Corona Braşov.

Altfel, Federația de polo din Ungaria a luat decizia a anula sezonul 2019/2020, fără să acorde titlul de campioană. De asemenea, nu va retrograda nimeni din prima ligă. Anunţul i-a picat bine lui Debreceni DVSE, echipă unde evoluează şi arădeanul Levente Vancsik, aflată pe penultimul loc, 15, în clasament. Echipa unui alt arădean, Robert Gergelyfi, Metalcom Szentes, era calificată în play-off, de pe locul opt. Ambii poloişti arădeni au fost formaţi şi lansaţi în acest sport de AMEFA

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *