AMEFA a cedat în primele două meciuri de la Bucureşti

AMEFA a cedat în primele două meciuri de la Bucureşti
0 comments, 18/10/2013, by , in Polo, Ultimele stiri

Cel de-al doilea turneu de 8 echipe din cadrul Superligii Naționale de polo a început joi la Bucuresti, la bazinul Steaua. Prima etapă a adus victorii pentru Crișul Oradea, Steaua, Dinamo și CSM Digi Oradea. Pe cinci după primul turneu, AMEFA Arad a fost învinsă clar de Dinamo, scor 6-17 (1-3, 1-5, 3-3, 1-6), la capătul unui meci controlat cu autoritate de bucureşteni. Pentru echipa pregătită de Cristian Cosma au punctat Furj 2, Vancsik, Băltean, Grama şi Laza. În cel mai interesant meci al etapei, campioana CSM Digi Oradea a trecut de Sportul Studențesc cu 12-4, după o partidă pe care a dominat-o de la un capăt la altul.

La doar 14 ani, Huber a debutat cu gol

În rest, Crişul Oradea a învins cu 13-6 pe Rapid, iar Steaua a făcut scor cu Poli Cluj, 23-3. Ziua a doua, cea de astăzi, a consemnat a doua înfrângere la rând pentru AMEFA, 9-13 (3-2, 3-3, 2-5, 0-3)  cu Rapid. Arădenii au condus cu 6-5 după două reprize, dar ultimele două acte au fost controlate clar de poloiştii din capitală. De remarcat că în apă a putut fi văzut și cel mai tânăr jucător care evoluează în Superliga Națională. Este vorba de Richard Huber, de la AMEFA, junior născut în 6 ianuarie 1999, autor şi al unui gol. Pentru AMEFA au mai punctat Furj 4, Vancsik 2, Laza şi  Gergelyfi.

Încă cinci meciuri până la final

Cristian Cosma a mai contat pe: Hodăgeu, Băltean, Fericean, Marinescu, Grama, Fînaţă şi Vidican. În celelalte meciuri ale etapei a doua s-au înregistrat rezultatele: Dinamo – Crişul Oradea 19-4, CSM Digi Oradea – Poli Cluj 25-6 şi Steaua – Sportul 12-8. AMEFA mai are de jucat cu Crişul Oradea, azi de la 21:30, Sportul Studenţesc, sâmbătă de la ora 11 (direct Digi Sport), CSM Digi Oradea, duminică de la ora 9 (direct Digi Sport), Poli Cluj, duminică de la 18:30 şi Steaua Bucureşti, luni de la ora 12.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *