Alina Crăciun, inclusă în lotul pentru Jocurile Francofone

Alina Crăciun, inclusă în lotul pentru Jocurile Francofone
0 comments, 03/08/2013, by , in Baschet, Ultimele stiri

Campioana României la baschet feminin, Univ.Goldiş ICIM, va fi reprezentată la Jocurile Francofone de la Nisa (Franţa), din perioada 6-15 septembrie, de pivotul Alina Crăciun. În vârstă de 19 ani şi originară din Galaţi, jucătoarea ICIM-ului are parte de o vacanţă activă, după ce în iulie a jucat şi în cadrul Diviziei B a Campionatului European “under” 20. Crăciun, convocată în premieră la naţionala de senioare, a încheiat competiţia de la Albena, din Bulgaria, cu medii de 8,4 puncte şi 3,6 recuperări.

Pivotul echipei arădene profită de absenţa multor jucătoare de bază, care din diferite motive nu pot onora naţionala. Conform spuselor antrenorului naţionalei, Florin Nini, Uiuiu şi Huţanu se confruntă cu probleme medicale, Tarţa vrea să renunţe la baschet, iar Meszaros este oprită de club. În aceste condiţii, cu un lot ce seamănă mai degrabă a echipă secundă, României îi va fi foarte greu să păstreze titlul cucerit la ediţia precedentă a Jocurilor Francofone.

“Tricolorele” se reunesc pe 7 august la Târgu Jiu, iar din lot fac parte: Gabriela Cursaru (Sepsi Sf.Gheorghe), Romina Filip (ex CSM Târgovişte), Claudia Pop (Recreativo Huelva), Alina Chivu (Teleorman Alexandria), Marta Fodor (ex Danzio Timişoara), Claudia Uşurelu (Olimpia Braşov), Taisia Lungu (ex Sportul Studenţesc), Flavia Ferenczi (“U” Cluj), Gabriela Munteanu (Olimpia Braşov), Adelina Ştefan (Teleorman Alexandria), Alina Crăciun (Univ.Goldiş ICIM Arad), Elisabeth Pavel (Flying Foxes Viena), Adina Stoiedin (Danzio Timişoara) şi Andra Ionescu (ex SCM Craiova).

De menţionat că la Jocurile Francofone au drept de joc doar jucătoarele născute în anul 1988 şi mai tinere, adică sub 25 de ani. Totuşi, la ediţia din 2009, din lotul României făceau parte jucătoare experimentate, cum ar fi Cristina Ciocan, Ildiko Vass, Alexandra Cutaş sau Monica Ivan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.