Sonia Ichim s-a numărat printre remarcate la Moscova

Sonia Ichim s-a numărat printre remarcate la Moscova

Grand Prix-ul de la Moscova, cel mai important concurs al gimnasticii ritmice la început de sezon, a fost de bun augur pentru delegația României. Într-o companie selectă, alături de marile gimnaste ale lumii, precum Aleksandra Soldatova, Margarita Mamun sau Melitina Staniouta, medaliate europene și mondiale, dar și de alte sportive de top mondial, reprezentantele țării noastre s-au ridicat la un nivel ridicat. Ana Luiza Filiorianu, care alături de Alexandra Piscupescu va concura la sfârșitul lunii aprilie la concursul de calificare la Jocurile Olimpice, a încheiat în capitala Rusiei pe locul 19, obținând două note de peste 17 în prima zi, 17,216 pentru cerc și 17,000 pentru minge.

Fiecare Grand Prix sau Cupă Mondială organizează în paralel și o cupă dedicată junioarelor. La Moscova, România a fost reprezentată de Denisa Mailat, Alice David (ambele de la Olimpia București), Sonia Ichim (CSM Arad) și Alexandra Calinov (se antrenează în Rusia). Denisa și Alice au concurat la cerc și coardă, iar Sonia și Alexandra la minge și măciuci. Prestația gimnastei arădene a fost apreciată de antrenoarea sa de la CSM Arad, care este și arbitru internațional, Daniela Chiriac:

Sonia a fost destul de curajoasă. Au fost puține emoții, dar per total s-a descurcat bine, la minge a luat nota 15.150, cea mai mare din concursul junioarelor pentru gimnastele din România. S-a concurat doar pe echipe, la fel cum se va întâmpla și la Europene. A fost un concurs puternic, cu multe țări participante și cu gimnaste de top la start. Am și arbitrat, atât la junioare cât și în Grand Prix și pot să spun că nivelul a fost foarte ridicat, ne-a declarat Daniela Chiriac.

Pentru Sonia Ichim urmează o pregătire pe plan local, săptămâna viitoare o verificare la București și apoi, în aprilie, Cupa Mondială de la Pesaro. Celelalte gimnaste ale CSM-ului se pregătesc și ele de o nouă competiție internațională, programată în luna martie, la Novi Sad.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *