UTA a învins formaţia maghiară de primă ligă Honved Budapesta

UTA a învins formaţia maghiară de primă ligă Honved Budapesta
0 comments, 25/02/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Din motive nu prea lesne de înţeles(pentru mine), UTA  a trebuit să dispute un meci de pregătire în ţara vecină, adică la Mako. Adversară i-a fost una dintre formaţiile de top ale primei ligi maghiare de fotbal, Honved Budapesta.

Formaţia pregătită de Roland Nagy s-a impus cu 2-1 (0-1), după un joc echilibrat, cu un plus pentru alb-roşii în repriza secundă.

Arădenii s-au arătat uşor timoraţi în debutu întâlnirii, iar după numai 13 minute de joc formaţia maghiară a deschis scorul dintr-un penalty executat de Ivancsis . Alb – roşii au replicat prin Purece, care, după numai cinci minute, a reluat peste poartă din marginea careului mic. În rest prima repriză a fost săracă în faze remarcabile, jocul fiind mai mult unul de uzură.

Utiştii au evoluat mai cu vlagă în repriza secundă, asta şi pe fondul schimbărilor efectuate în cele două garnituri. Ocazia lui Manea din min. 55 avea să anunţe parcă golul UTA-ei. Acesta venind în min. 63, autor Mara, care a trimis la colţul lung, după o excelentă pasă în adâncime a lui Hidişan.

Cu toate că formaţia maghiarăa pus de două ori în pericol poarta lui Smaranda, cei care aveau să modifice din nou tabela au fost tot arădenii. În min. 89 Mara a centrat bine de pe partea dreaptă, Pascariu a prelungit cu capul în faţa porţii, de unde Gligor a reluat din voleu în plasă.

Cum o întâlnire de fotbal româno – maghiară nu se poate desfăşura fără incidente, UTA – Honved a avut şi câteva momente tensionate, create de ultraşii maghiari, care au aruncat cu bulgări de zăpadă în jucătorii UTA-ei, unul dintre aceştia lovindu-l pe Smaranda, chiar în finalul primei reprize. Din fericire lucurile nu au degenerat, un mare merit avându-l şi fostul utist Sorin Botiş, iar odată cu schimbarea terenurilor totul s-au calmat.

UTA: Smaranda – Calvin (52 Nădăban), Pocuca, Gligor, Neagu (52  Siminic) – Bălan (46 Manea), Ignea (60 Pascariu), Hidişan (60 Bucur), Purece – Mara, Capătă (46 Galanis).

Honved: Santa (Kunenes) – Lovric (Marshal), Debreceni, Botiş, Vidovic (Hajdu) – Faggas (Verner), Hidi (Horvath), Ivancsis, Tcahmi – Hadzic (Bozovic), Delczeg.

A arbitrat o brigadă arădeană formată din Dorinel Herţeg – Paul Ardelean şi Daniel Bondar

foto: Viorel Muscă

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *