UTA e departe de Liga 1: a pierdut cu 3-1 în faţa Dunării

UTA e departe de Liga 1: a pierdut cu 3-1 în faţa Dunării
0 comments, 01/06/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Dunărea Călăraşi a dispus astăzi de UTA, scor 3-1, în manşa tur a primului baraj pentru promovarea în Liga 1, luând astfel o opţiune importantă la calificarea pentru duelul decisiv cu Voluntariul. Susţinută doar de o mână de suporteri în acest prim joc, Bătrâna Doamnă a fost depăşită clar de adversara sa, care a arătat multă calitate şi prospeţime. Prima parte a meciului de la Călăraşi a fost la discreţia totală a gazdelor, superioare pe toate planurile. Golgheterul Dunării, Valentin Alexandru, a deschis repede scorul, marcând în minutul 4 cu o lovitură de cap din cinci metri, după o centrare perfectă a lui Ţenea, venită de pe partea dreaptă. Doar cu Strătilă activ, UTA a măcinat în gol, în vreme ce de la mijloc în jos au fost probleme mari. Călăraşul a mai ratat alte trei ocazii rarisime, Miron fiind de două ori salvat de bară, o dată la şutul lui Kalami, de la 16 metri, fază consemnată în minutul 15 şi a doua oară în minutul 28, atunci când acelaşi Alexandru a nimerit bara, cu o frumoasă lovitură de cap. Miron şi Botiş s-au încurcat reciproc în minutul 26, dar juniorul Stoica a ratat incredibil cu capul, poarta arădeană fiind părăsită de portarul arădean. UTA şi-a arătat pentru prima oară dinţii în minutul 31, Ţenea intervenind salvator în faţa lui Man, la o centrare de pe dreapta a lui Strătilă.

Valentin Alexandru, decisiv pentru gazde

Ca şi în fotbal, ocaziile gazdelor aveau să se răzbune cu trei minute înainte de pauză, atunci când Man l-a angajat în adâncime pe Strătilă, mijlocaşul arădean a scăpat singur, l-a driblat în viteză pe Lungu şi a marcat în poarta goală. Bucuria arădeană nu a durat mult, acelaşi Valentin Alexandru fiind scăpat din nou de sub marcaj de visătoarea apărare a UTA-ei, chiar în ultimul minut al primei reprize: Stoica a centrat în şase metri, iar bomberul Dunării a înscris cu capul, pentru 2-1 după 45 de minute. Tot gazdele au început mai bine partea a doua, iar Alexandru a fost aproape de hatrick în minutul 52, când a reluat din nou cu capul, din şase metri, Miron reţinând greu, pe linia porţii. După un sfert de oră ceva mai liniştit, dar tot cu Dunărea la timonă, Kanda a ratat o altă mare ocazie în minutul 70, şutând puţin alături de la 13 metri, după o cursă în viteză pe partea stângă.

Au scăpat ieftin: Dunărea a nimerit de trei ori bara!

Acelaşi Kanda nu a mai ratat ţinta în minutul 80, atunci când, în urma unei pase în adâncime a lui Ţenea a scăpat singur, lobându-l simplu de la 16 metri pe Miron, ieşit neinspirat din poartă. Neorganizată şi fără atitudine, UTA a continuat să joace slab până la finalul meciului, iar Miron a fost salvat pentru a treia oară de  bară, la o acţiune în viteză a juniorului Stoica, care a şutat violent spre poartă, cu Burlă lângă el. Man putea marca în prelungiri un gol preţios, dar a irosit o şansă imensă, fiind blocat in extremis de un fundaş advers, la doar patru metri de poartă. S-a terminat 3-1, scor la care la cum s-a jucat probabil îi nemulţumeşte pe jucătorii din Călăraşi. UTA trebuie să arate o cu totul altă faţă în returul de sâmbătă, de la Arad, când are nevoie să joace perfect, altfel din toamnă va evolua tot în Liga a II-a.

 Casetă tehnică:

Dunărea: C. Lungu – Ţenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, Sil. Matei – Vădrariu (32 Balint), Sg. Popescu, Kanda, Alami (90 Chiţu) – Al. Stoica, Val.Alexandru.  Antrenor: Adrian Mihalcea

UTA: Bg. Miron – D. Covaci, Al. Manea, Botiş (cpt.), Burlă – Strătilă (72 Rus), Chindriş, I.Tănase (63 Jorza), D.Copil (87 Petre) – D. Man, Curtuiuş. Antrenor: Roland Nagy

Arbitri: Marius Avram – Mircea Orbuleţ (ambii din Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui). Observatori FRF: Cristian Nica (Ploieşti), Adrian Mihalcea (Bucureşti).

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *