UTA a câştigat amicalul cu Şelimbărul, primul meci la reapariţia în faţa fanilor

UTA a câştigat amicalul cu Şelimbărul, primul meci la reapariţia în faţa fanilor

Reunită de aproape două săptămâni, UTA a disputat astăzi primul amical al verii, cu Viitorul Şelimbăr. Prima adversară estivală a „Bătrânei Doamne” a fost o trupă proaspăt promovată în Liga a II-a, ajunsă la Arad fără Florin Maxim. Antrenorul impresariat de Bogdan Apostu s-a despărţit de sibieni chiar înaintea testului de la Arad. De partea cealaltă, „Bătrâna Doamnă” s-a dispus în 4-2-3-1, sistemul de joc pentru care Laszlo Balint este tentat să opteze în sezonul viitor al Ligii 1, asta şi pentru că nu are atacanţi prea mulţi la dispoziţie. Duelul de pe arena „Francisc Neuman”, desfăşurat inexplicabil în cea mai caniculară zi din luna iunie, cu aproape 40 de grade resimţite la ora jocului, a fost tranşat de arădeni. S-a terminat 2-0 (1-0), cu reuşite semnate de Roger şi Bustea. De remarcat că a fost şi primul meci cu public pentru utişti după ceva mai bine de un an, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. În tribune au luat loc însă doar foşti sau actuali abonaţi, în jur de câteva sute, deşi poate la meci ar fi vrut să asiste şi alţi suporteri, fără posibilităţi financiare de a-şi achiziţiona un abonament.

Roger şi Bustea au semnat golurile victoriei, Balint a împărţit lotul în două formule

Partida a fost una deschisă, cu mult angajament şi numeroase faze de poartă, printre cei care au mai ratat şanse bune de a marca pentru UTA numărându-se nou veniţii Baravykas, Ubbink sau Vukcevic, dar şi juniorul Mercioiu, care la fel ca şi Negoescu, este promovat de la echipa Under 19. Oaspeţii au dat o replică bună şi au trecut şi ei în destule rânduri pe lângă gol. Balint a împărţit lotul în două, dorind să îi vadă la treabă pe toţi jucătorii disponibili, iar despre un prim „11” nu poate fi vorba încă, atâta vreme cât există jucători accidentaţi iar unii au nevoie de timp pentru acomodare cu noua echipă. Cert este că testul s-a dovedit a fi util în vederea unei primi imagini asupra potenţialului celor opt achiziţii. Duminică se pleacă la Rogla (Slovenia), pentru un cantonament de 12 zile, perioadă în care „roş-albii” vor mai juca alte patru amicale, cele cu croaţii de la Hajduk Split şi HNK Gorica şi cu slovenii de la NK Aluminji fiind deja perfectate.

Criză mare în atac, Negoescu şi Mercioiu vor să confirme şi la echipa mare

Îngrijorător este că UTA nu şi-a adus încă nici un atacant, deşi a renunţat la alţi patru din vechiul lot, iar asta se vede în jocul echipei, experimentatul Hora fiind singurul vârf senior de meserie. La amicalul de azi, cu Şelimbărul, UTA a jucat în următoarea formulă în prima parte: Balauru (30 Fl. Iacob) – Tomozei, Baravykas, Medjimorec, Shlyakov – Călin, Passaglia – Antal, Roger, Miculescu – Hora. În repriza a doua au evoluat:  Fl. Iacob (60 Mociu) – Vukčević, Cocriș, Tomozei (68 T. Călin), Mar – Batha, Mogoș (68 C. Mihai) – Bustea, Ubbink, Negoescu – Mercioiu.

(foto: UTA Arad)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *