Univ.Goldiş ICIM încheie pe podium la final de sezon regulat

Univ.Goldiş ICIM încheie pe podium la final de sezon regulat
0 comments, 26/02/2015, by , in Baschet, Ultimele stiri

Baschetbalistele de la Univ.Goldiş ICIM s-au impus în această seară în faţa celor de la CSU Alba Iulia, scor 78-65, într-un meci restanţă din etapa a 19-a de campionat. Victorie care le asigură vicecampioanelor locul trei înainte de play-off, în vreme ce Alba încheie sezonul regulat al Ligii Naţionale pe poziţia a patra. A fost o revanşă după înfrângerea din tur, dar şi un important ascendent moral înaintea posibilei finale din Liga Europei Centrale, în care cele două echipe s-ar putea înfrunta din nou. Revenind la disputa de astăzi, trebuie punctat faptul că ICIM a confirmat forma bună din ultima perioadă.

Simmons, din nou cea mai bună

Un mare plus pentru cea mai constantă jucătoare din sezonul regulat, Meighan Simmons, autoare a 29 de puncte şi a şase pase decisive, americanca impresionând şi la aruncările de trei puncte, unde a terminat cu procentraj de 75 la sută. Victoria este însă a întregii echipe, evoluţii pozitive mai bifând canadianca Plouffe, care s-a remarcat în special cu cele 21 de recuperări, dintre care 15 defensive, americanca Engelman şi ucraineanca Samburska.Doar cu coşgetera Kuster în zi bună şi cu destule mâini moarte, Alba Iulia a rezistat totuşi trei sferturi, dar a cedat total pe final, când gazdele au dictat ritmul.

Victorie pentru locul trei
A fost 39-36 la pauza mare, iar după 30 de minute tabela arăta un 57-49 care încă nu era liniştitor. Ultimele minute le-au aparţinut arădencelor, care susţinute frenetic din tribune, câştigă cu 78-65 un meci important de clasament, fără însă a rezolva prea multe la nivel de obiectiv.Totul se joacă în play-off, unde „galben-albastrele” trebuie să recupereze teren serios în faţa principalelor adversare la titlu, Sepsi Sfântu Gheorghe şi CSM Târgovişte. Până atunci urmează meciul de mâine, ora 18:30, tot la Arad, cu Universitatea Cluj, ultima reprezentaţie a ICIM-ului în sezonul regulat.

Formaţii:
ICIM: Simmons 29 (6×3), Samburska 10 (1×3), Engelman 10, Plouffe 10, Broommfield 7, Milovanovic 4, Brosovszky 3 (1×3), Crăciun 3, Nagy 2.
Alba: Kuster 22, Agunbiade 11 (2×3), Pavel 9, Deura 9, Uiuiu 5 (1×3), Price 4, Toma 3, McFarland 2.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *