Turneul Bonyhadi la fotbal revine în liceele arădene

Turneul Bonyhadi la fotbal revine în liceele arădene
0 comments, 03/04/2017, by , in Fotbal, Ultimele stiri

Consiliul Județean al Elevilor și Suporter Club UTA, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Arad, Asociația Județeană de Fotbal Arad, Comisia Județeană de Arbitri Arad şi clubul UTA, organizează cea de-a cincea ediție a turneului de fotbal inter-liceal „Ludovic Bonyhadi”. Precum în ediţiile precedente, organizatorii îşi propun ca prin acest turneu să fie cultivat spiritul competiţiei sportive printre elevii arădeni de liceu alături de conştientizarea tradiţiei fotbalistice a Aradului, construită cu eforturile marilor campioni care au îmbrăcat de-a lungul timpului tricoul alb-roşu al „Bătrânei Doamne”. Nu în ultimul rând prin acest turneu se urmăreşte apropierea liceeniilor de UTA, ajutându-i să înţeleagă frumuseţea susţinerii echipei de suflet a oraşului sau județului lor.
Turnelul se va desfăşura în perioada 2-4 mai, la Sala Polivalentă, în fiecare zi cu începere de la ora 13. Programul final va fi adus la cunoştinţa participanţilor şi publicului după finalizarea perioadei de înscrieri.
Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ cu clase de liceu din municipiul și județul Arad. Înscrierea echipelor se va face până miercuri, 12 aprilie. Coordonatorii echipelor (profesorii) sunt rugaţi să-şi înscrie echipele la unul din următoarele numere de telefon, 0722-725081 sau 0749-370562, ori printr-un mail la adresa: suporterclubuta@yahoo.com.
Fiecare unitate de învățământ are dreptul să-și înscrie în competiție o singură echipă. Jucătorii trebuie să fie elevi ai respectivei unități școlare indiferent de forma de învățământ, însă vârsta lor să nu depășească 20 de ani. Structura competiției va fi pe grupe, urmate de fazele eliminatorii în care se vor califica primele două echipe clasate din fiecare grupă. Precum în anii precedenți, performerii turneului vor fi premiați simbolic cu ajutorul unor sponsori și al clubului UTA Arad.
Câștigătorii primelor ediții ale turneului „Ludovic Bonyhadi” au fost: Colegiul Național “Vasile Goldiș” Arad (ediția I, 2013), Colegiul Economic Arad (ediția a II-a, 2014), Liceul cu Program Sportiv Arad (ediția a III-a, 2015), Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad (ediția a IV-a, 2016).
Ludovic Bonyhadi este deţinătorul la zi al recordului naţional al celui mai mare număr de goluri marcate într-un singur sezon competiţional: 49 de goluri, în campionatul 1947-1948. Alături de celelalte glorii ale “Bătrânei Doamne”, Bonyhadi reprezintă setea de performanţă, profesionismul, arhetipul fotbalistului total la care ar trebui să aspire toţi tinerii jucători de fotbal.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *