Şoimii şi-au luat zborul în B2: victorie cu 3-2 la Tărlungeni

Şoimii şi-au luat zborul în B2: victorie cu 3-2 la Tărlungeni
0 comments, 29/08/2015, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Meci spectaculos, astăzi, la Tărlungeni, acolo unde formaţia pregătită de Ionuţ Popa a obţinut trei puncte mari, într-un meci contând pentru prima etapă a seriei de vest din Liga a II-a. Ambiţionaţi după eliminarea din Cupa României, „şoimii” şi-au luat rapid zborul în meciul împotriva Unirii, formaţie creată pe scheletul Coronei Braşov şi întărită cu mulţi jucători de la Poiana Cîmpina. După un început ceva mai bun al gazdelor, Nicolae ratând o ocazie mare în minutul 8, Issa a deblocat tabela după exact un sfert de oră, marcând după o centrare bună a lui Siminic. După alte cinci minute, Leucuţa a făcut 2-0, dintr-un penalty scos tot de el, iar surpriza era deja conturată. Nu a fost de acord Minciună, care a marcat în minutul 39 cu un şut plasat de la marginea careului, dar după doar un minut s-a refăcut diferenţa de două goluri: Leucuţa a centrat perfect, iar tânărul Oprea a marcat cu capul din şase metri, pentru un 1-3 spectaculos la pauză.

Multe surprize plăcute în echipa „şoimilor”

Au fost şi veşti proaste însă pentru Ionuţ Popa, care i-a pierdut pe Pascariu şi Leucuţa, ambii accidentaţi, înlocuiţi de Dubeştean şi Ousmane. Unirea a început tare repriza secundă şi eforturile sale s-au materializat în minutul 62, atunci când Forika a înscris cu capul, după o centrare a lui Minciună, 2-3. Scor rămas valabil până la final, în ciuda atacurilor susţinute ale gazdelor, care se pot declara şi ghinioniste, la cele patru bare şi alte două ocazii rarisime. Pîncota a mai ratat şi ea alte trei situaţii mari de marca, plus o lovitură de la 11 metri în minutul 88, penalty scos de Oprea, faultat în careu. Dănălache a apărat execuţia lui Issa şi meciul „nebun” de la Tărlungeni s-a încheiat cu victoria preţioasă a „şoimilor”. Un prim succes în deplasare pentru Pîncota, care deja se gândeşte la adversara din etapa a doua, nou promovata FC Baia Mare.

Piroş: „Victorie importantă, îi felicit pe băieţi”

După un duş rece cu Ineul, în Cupa României, echipa mi-a adus o bucurie astăzi, la Tărlungeni, unde a obţinut o victorie importantă în faţa unei adversare bune şi bine pregătite, întărită în această vară cu mulţi jucători importanţi. Băieţii s-au mobilizat şi am înţeles că au făcut un joc foarte bun, îi felicit pentru evoluţie şi cele trei puncte. Nu pot să spun că sunt foarte surprins de acest rezultat, mă aşteptam oarecum la o reacţie a jucătorilor, după figura urâtă din Cupă. Aşa e în fotbal, astăzi ne bucurăm, mâine suntem trişti şi tot aşa. Ne vedem acasă şi deja pregătim meciul cu Baia Mare”, ne-a declarat preşedintele clubului din Podgorie, Pavel Piroş, care nu a fost prezent la partida de la Tărlungeni.

Formaţii:

Tărlungeni: Dănălache – Vlăsceanu, Forika, Șergan, Bucur, Dâlbea, Minciună (62 Cionac), Marin (46 Petra), Monea, Nicolae (70 Chirciu), Coman

Pîncota: Sălăjan – Doda, Pascariu (46 Dubeştean), Rusu, Siminic, Issa, Pavel (74 Dan), Fuchs, Pirtea, Oprea, Leucuța (46 Ousmane)

Arbitri: Sergiu Popa – Adrian Mărginean (ambii din Aiud – Alba), Petrică Cîmpeanu (Cluj).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *