Şoimii Pîncota încheie anul cu un eşec la Slatina

Şoimii Pîncota încheie anul cu un eşec la Slatina

Şoimii Pîncota a încheiat anul cu o înfrângere, iar în Podgoria arădeană se anunţă vremuri grele. Pavel Piroş va digera cu greu parcursul echipei în primele 16 etape, cu doar două victorii şi la un singur punct distanţă de locul 10, retrogradabil. Deşi s-a deblocat etapa trecută, bifând a doua victorie stagională, echipa pregătită de Dan Cuedan nu a reuşit mare lucru la Slatina, unde trupa arădeanului Dan Oprescu s-a impus meritat cu 3-1 (1-0). Meciul a curs în marea majoritate a timpului spre poarta lui Paşcalău, iar ex-sebişeanul Blănaru şi Verdeş, în două rânduri, au ratat ocazii mari la mijlocul primei părţi. O şansă mare a avut şi Dubeştean, care sinngur cu Nuno Claro, a tras în acesta.

Euro-gol al ex-utistului Gligor

Tabela a fost modificată prima oară în minutul 36, la execuţia superbă a arădeanului Alin Gligor, ex-utistul marcând cu un şut plasat, la vinclu, direct din lovitură liberă de la 25 de metri. Tot gazdele au fost mai insistente şi după pauză, Paşcalău respingând in extremis şutul lui Vasile Gheorghe, din minutul 53. Conturile păreau să fie încheiate în minutul 67, când acelaşi Gheorghe a finalizat frumos o acţiune personală, scor 2-0. Pîncota a revenit în joc cu un sfert de oră înainte de final, centralul dictând un penalty contestat de olteni, după un duel în careu între Burian şi Covalschi.

Final încins, tranşat de gazde

Alin Mihai a transformat cu precizie de la punctul cu var şi era 2-1. Se putea face chiar 2-2 în minutul 81, dar mingea trimisă cu capul de Lung a ocolit de puţin poarta. La ultima fază de atac a meciului, Curtuiuş a stabilit scorul final, 3-1, cu o precisă lovitură de cap. Şoimii Pîncota nu este ajutată nici de rezultatul de la Oradea, astfel că lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă tot mai încinsă. Până în primăvară, când se reia campionatul, e loc de analize şi întăriri în tabăra „alb-negrilor”.

Formaţii:

FC Olt: Nuno Claro – Giurcă, Fîșie, Gligor, Covalschi – Ignea, Gheorghe – Leucuța (85 Căpăţână), Rogoveanu (90 Morariu), Blănaru – Verdeș (89 Curtuiuş). Antrenor: Dan Oprescu

Șoimii Pîncota: Pașcalău – Maghici, Lengyel, Lung, Siminic – Bulzan,  Suciu, Dubeștean (46 Gîlcă), Cuedan (70 Pantea) – Sălăjan (65 Burian), Alin Mihai. Antrenor: Dan Cuedan

Arbitri: Florin Andrei (Tîrgu Mureș) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Bogdan Gheorghioiu (Timișoara). Observatori:Constantin Gheorghe (Suceava) și Emanoil Popescu (Tg. Jiu).

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *