Şoimii Pîncota a repatriat fotbalişti din familia Aradului

Şoimii Pîncota a repatriat fotbalişti din familia Aradului
0 comments, 09/07/2014, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Foarte activă pe piaţa transferurilor, nou promovata în eşalonul secund şi-a prezentat astăzi, la Bussiness Cafe, noile achiziţii, dar şi-a expus şi strategia pentru sezonul viitor. Alături de preşedintele „alb-negrilor”, Pavel Piroş şi antrenorul Dan Cuedan, la întâlnirea cu presa au fost prezenţi Băd, Huţanu, Polgar, Siminic, Sălăjan şi Cuedan, ultimii trei cei mai proaspăt sosiţi în Podgorie. A lipsit doar Cruşoveanu, plecat la Bucureşti pentru a-şi face bagajele de Arad. A opta achiziţie ar fi portarul Alex Mitrea, care însă are şi alte variante de transfer.

Probabil vor mai veni Suciu, de la Viitorul Constanţa, care ar acoperi postul de mijlocaş ofensiv sub 21 de ani şi încă un copil de 17 ani din Pîncota. Mai suntem în discuţii avansate cu doi jucători, să vedem ce putem concretiza. Ar putea fi Diarra, ori fratele lui Mansour (n.n. Ousmane Gueye), aflat în aceste zile în Arad. Mai suntem interesaţi şi de un jucător de la Dinamo, dar deocamdată vă prezentăm jucătorii cu care ne-am înţeles”, a declarat Pavel Piroş, care a stabilit şi bugetul pentru sezonul viitor: 16 miliarde! Alte noutăţi sunt doctorul Florin Voin, fost la UTA şi cooptat în corpul medical şi Vasile Rad, care va fi consilierul preşedintelui Piroş.

Nu ne-am făcut un scop din asta, dar constat şi eu că am repatriat foşti jucători din familia Aradului, care ne pot ajuta în Liga a 2-a. Pîncota a ajuns la acest nivel doar pentru că am fost uniţi, am fost o familie, iar caracterele au făcut diferenţa. Vrem să ne menţinem în Liga a 2-a, vom vedea unde dacă ne vom clasa în partea superioară sau în cea inferioară a clasamentului”, a mai spus Piroş. Şi lucrările la stadion sunt în grafic, iar până la sfârşitul lunii iulie se estimează că totul va fi gata: „Avem 1200 de locuri pe scaune, am pus la punct şi automatizarea sistemului de irigare a terenului, vestiarele şi turnurile pentru televiziune sunt ok, până în 30 iulie estimez că lucrările vor fi finalizate”, a conchis Piroş.

Dezamăgit şi supărat de incertitudinea din eşalonul secund, Pavel Piroș a răbufnit: „Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Nu știm nici acum sigur câte echipe vor fi în serie, care sunt ele, câte retrogradează. Este inadmisibil așa ceva. Mă bate gândul, vorbesc serios, să candidez eu președinte la liga a II-a”. Dan Cuedan are la dispoziţie până în acest moment un lot format din 23 de jucători, destul de echilibrat pe posturi, singura problemă încă arzătoare fiind capitolul jucătorilor sub 21 de ani: „Când mi-am pus semnătura pe contract nu am condiţionat cu anumite transferuri, am o relaţie deschisă şi sinceră cu preşedintele Piroş, cu care discutăm deschis orice subiect. Va fi greu în Liga a 2-a, asta e clar, dar de aceea am vrut să aducem jucători cu experienţă, care au meciuri în picioare la acest nivel şi care au confirmat pe unde au jucat, i-am urmărit pe majoritatea dintre ei”, a spus Dan Cuedan, care îl va avea sub comandă şi pe fiul său, Flavius, adus de la FC Olt.

Am fost şi îmi place să cred că vom rămâne o echipă apreciată în Arad, faptul că suntem cea mai bine clasată nu pune neapărat o presiune pe umerii noştri, e o plăcere să ştim că reprezentăm judeţul în Liga a 2-a”, a mai spus Cuedan. Şoimii Pîncota se reuneşte pe 14 iulie, iar trei zile mai târziu e programat un prim amical, cu Ripensia, la Timişoara. În 4 august se pleacă într-un stagiu de pregătire la Gyula, în Ungaria, tot bătut în cuie fiind şi un turneu amical la Sighetul Marmaţiei, pe 16 august. Mai jos vă prezentăm câteva informaţii despre ultimii trei sosiţi în tabăra „şoimilor”:

Gabriel Siminic are 28 de ani poate juca pe flancul stâng, fundaș și mijlocaș. Cele mai importante echipe la care a jucat sunt Poli Timişoara, Olimpia Satu Mare, FCM Reșița, Oțelul Galați, UTA și FC Olt.

Flavius Cuedan are 21 de ani, e mijlocaș ofensiv, a făcut junioratul la UTA, iar după o experiență la prima echipă a Bătrânei Doamne, a trecut la FC Olt.

Alexandru Sălăjan are 23 de ani şi e atacant. Crescut la UTA, a mai jucat pentru Gloria și FC Olt, sezonul trecut el apărând culorile alb-roşii ale Bătrânei Doamne.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *