Și te-ai dus, dulce minune…

Și te-ai dus, dulce minune…
0 comments, 30/11/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Ce poate fi mai rău decât ca, la un meci de tradiție, cum a fost duminică la prânz întâlnirea dintre cele două echipe, în tribune să asiste o mână de oameni, vreo 500… Asta în condițiile în care, altădată, un UTA – FC Bihor avea tribune pline cu o oră înainte de începerea partidei.

Cauze ar fi multiple. În primul rând, rezultatele nu o îndreptățesc pe UTA să aspire la o asistență record. Fără victorii legate, fără aspirația promovării, e greu ca oamenii să ia drumul bătrânei arene. Și nu e numai atât. Eșecul de la Baia Mare și televizarea partidei cu trupa de pe Crișul Repede au făcut ca cifra minimă de suporteri de la acest meci, la care, atenție – doar oaspeții veneau uneori în număr de 500!, să fie din nou atinsă. Nu în ultimul rând, jocul este cel care-i ține pe spectatori departe de tribune. UTA construiește, atunci când poate să o facă, lent și încâlcit, mult spre benzile terenului și prea puțin vertical, în viteză, decisiv, plăcut ochiului. Poate că și fotbalul s-a degradat odată cu politicul și societatea, iar amprenta acestui fapt se vede foarte bine, extrem de pregnant și în fotbalul românesc. La toate nivelurile…

Ce ar fi de spus despre meci? Că amfitrionii l-au început bine, l-au dominat și au pierdut nemeritat două puncte, care pot însemna o distanță de nouă lungimi față de a doua clasată, ACS Recaș Poli, la finalul stagiunii de toamnă. Mult, enorm de mult, în condițiile unei serii restructurate de retrageri, cu două sau trei neprogramări în fiecare etapă. Căpitanul Gligor, hulit degeaba după penaltiul irosit runda trecută (câți dintre marii fotbaliști nu au aruncat acid în inimile propriilor fani după execuții trimise în plop de la punctul cu var?) a bătut în forță o lovitură liberă de pe dreapta, iar mingea respinsă a fost reluată de Silvășan în plasă (1-0, min. 9). Ocaziile s-au succedat la poarta lui Popescu, iar Laso, din lovitură liberă, Ene, cu o lovitură de cap care a greșit de puțin ținta și Silvășan, luft la așezarea jucătorului argentinian au trecut pe lângă o majorare a scorului care, ținând cont de apatia în joc a oaspeților, ar fi însemnat mai mult ca sigur, obținerea victoriei.

Așa însă, slalomul lui Markus prin defensiva alb-roșie, finalizat prin driblingul în fața lui Smaranda și semnarea golului egalizator (1-1, min. 53) a turnat plumb în picioarele unor jucători în alb-roșu care au ratat și din cinci metri, vezi cazul lui Șilvășan, ratând în mare măsură obiectivul declarat sus și tare de toată lumea, promovarea.

UTA, 3-4-3: Smaranda – Ene, Gligor, Matei – Ali Tolmbaye, Mărginean (36 Lazea), A. Neagu, G. Neagu – Bîrză (67 Marcelinho), Laso (65 Bucur), Silvăşan. 

FC Bihor, 4-4-2: Popescu – Zanardini, Petrache, Tînc, M. Popa – Florean (46 Hadăr), Tîrnăcop, Bic (73 Sorian), Fl. Pop – G. Puşcaş (46 Popa), Mărkuş. 

Arbitri: Flavius Roşu (Timişoara) – Gabriel Bîrjac (Zalău) şi Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Horia Mureşan (Timişoara).

Au cuvântul tehnicienii…

Adrian Falub, antrenor UTA

Vizibil afectat de pierderea celor două puncte, după ce unii susținători i-au cerut să nu se mai revadă la primăvară, antrenorul arădenilor a declarat: „Vă voi spune eu dacă părăsesc echipa. Deocamdată pot să vorbesc despre meci. E nemeritat că nu am câștigat jocul, la maniera în care am dominat. Au contat multe în parcursul nostru, poate și acea întrerupere de trei săptămâni, dar nu caut scuze. Ne mai pregătim o săptămână pe plan local, apoi vine vacanța.

Claudiu Niculescu, antrenor FC Bihor

Cu obiectivul stabilit, acela de a nu pierde la Arad, cel care-i pregătește pe roș-albaștri din a doua parte a acestui tur a spus: „Am făcut o primă repriză mai slabă, dar apoi ne-am revenit și puteam să și câștigăm. Păcat ca la un meci între două echipe cu tradiție ale Vestului să fie atât de puțină lume. Vom încerca, din toate puterile, să câștigăm ultimul meci al turului, acela cu Poli Timișoara.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *