Ovidiu Şerban, despre echipa de rugby: „Nu suntem ai Aradului”

Ovidiu Şerban, despre echipa de rugby: „Nu suntem ai Aradului”
0 comments, 29/09/2016, by , in Rugby, Ultimele stiri

Divizia Națională la rugby, ediția 2016-2017, debutează la sfârșitul acestei săptamâni, printre cele opt echipe protagoniste numărându-se şi Clubul Sportiv Universitatea Arad, care le are ca adversare pe CS Năvodari, RCM Galați, Stejarul Buzău, Știința Petroșani, RC Bârlad, CSM Suceava și CS Mănăștur, cu mențiunea că cea din urmă e echipă formatoare pentru Universitatea Cluj, fiind doar la număr în întrecere, rezultatele celor de pe Someş necontând la finalul sezonului. La cel ca și în anii precedenți, problemele sunt aceleaşi la clubul condus de Ovidiu Şerban, ignorat în continuare de autorităţile locale şi judeţene: condiții de Superligă, dar fond de salarii doar de o formație de pluton în eșalonul secund. La startul unui nou sezon, directorul CSU Arad şi antrenorul divizionarei secunde de rugby, Marian Grindei, şi-au expus opiniile şi problemele în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi în cadrul complexului de aerobic al clubului universitar:
Condiţii de Superligă, dar….
„Din păcate, doar evoluăm în Arad, căci altfel nu simțim că suntem echipa Aradului, sau că facem parte din comunitatea sportivă arădeană, suntem o echipă universitară. Bani de la Primărie și Consiliul Județean nu primim, fiindcă se invocă niște legi expirate, pur și simplu nu ne consideră eligibili pentru a putea accesa bani de la bugetul local și județean. Ne și judecăm cu Primăria pe o astfel de speță, suntem pe cale să câștigăm litigiul, suntem curioși ce se va întâmpla după acest episod. Noi avem condiții de Superligă și vorbesc despre deplasări, majoritatea dintre ele foarte lungi, cazare, masă, vitaminizare sau echipamente. Dar, salariile mici nu atrag jucători de valoare și de aici și rezultatele mai slabe”, a spus azi, Ovidiu Șerban, directorul Clubului Sportiv Universitatea Aurel Vlaicu, care, pe de altă parte, a ținut să remarce colaborarea strânsă cu conducerea Universității arădene.
CSU Arad a întinerit lotul
CSU Arad și-a “împrospătat” în acest an considerabil lotul. Faţă de sezonul trecut au părăsit echipa Rotaru, Dângă, Postolache, Niculiță, Tiron sau Burai, în locul lor apărând jucători tineri. Este vorba despre Cristian Cosacu (pilier), Ionuț Gherdan (aripă), Cristian Aanei (aripă), George Petrovai (linia a III-a), Andrei Cristea (linia a II-a), Alexandru Mitroi (centru), Costică Dragoș (taloneur) și Răzvan Borș (uvertură), acesta din urmă fiind și antrenor la Centrul de Perfecționare de la Cornu. „Avem și în acest an o echipă tânără, vrem să ne clasăm undeva pe locurile 5-6. Noi am vrea să fim și mai sus, dar trebuie să fim realişti şi să ne cunoaştem posibilităţile. Pregătirea am început-o în iulie, ne-a ajutat şi turneele de rugby în şapte, care au fost o etapă importantă, iar acum aşteptăm campionatul”, spune antrenorul-jucător al CSU Arad, Marian Grindei.
“Studenţii” debutează la Năvodari
În prima etapă, arădenii au parte de o deplasare tocmai pe malul Mării, la Năvodari, pe terenul principalei favorite la promovare. „Au luat câțiva jucători cu experienţă de la Farul, care pot face diferenţa în anumite momente ale jocului. Deplasăm un lot de 20 de jucători, sperăm să facem o figură frumoasă”, a mai menționat Grindei, care alături de alţi doi “veterani” ai Aradului, Daniel Stoica şi Maxim – revenit după o operaţie la coloană în iarnă, formează trioul de bază al echipei, alături de care jucătorii tineri pot creşte de la an la an.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *