Pop sună deşteptarea la Lipova: “Să depăşim momentul”

Pop sună deşteptarea la Lipova: “Să depăşim momentul”
0 comments, 25/10/2017, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Învinsă pentru prima oară pe teren propriu – la Pîncota, în acest sezon, Şoimii Lipova traversează o perioadă mai puţin bună în “C4”. După ce echipe bune ale seriei, precum CSM Lugoj, Hermannstadt sau ACS Şirineasa, au fost stopate de gruparea de pe valea Mureşului, nou promovata a fost surprinsă etapa trecută de incomoda ACSO Filiaşi, cu un gol primit în minutul 88. Oltenii s-au impus cu 2-1 şi au întrerupt seria pozitivă din Podgorie, a Lipovei, formaţie care nu a mai câştigat de patru etape, iar în ultimele două partide a părăsit terenul învinsă. Cu o atitudine şi o motivaţie corespunzătoare, “şoimii” păcătuiesc la finalizare, iar ineficienţa le-a creat mari probleme în ultimele jocuri, în care s-au pierdut puncte importante. Preşedintele clubului, Radu Pop, face scut în jurul jucătorilor şi antrenorului, fiind încrezător că acesta este doar un moment complicat al sezonului, pe care echipa va reuşi să îl treacă cu bine:
Radu Pop: “Moment greu, pe care îl vom depăşi”
“S-au adunat mai mulţi factori care au dus la acest moment mai greu, pe care însă sunt sigur că îl vom depăşi. Fiind şi nou promovaţi, am fost arbitraţi cumva şi altfel, nu spun că am fost furaţi, dar destul de ciupiţi. Am avut penalty-uri neacordate cu Lugoj, Sebiş şi la Deva, dar am dat şi de un teren imposibil la Giarmata. La fel ca şi în Liga a IV-a, să ştiţi că şi aici sunt destule echipe care refuză jocul şi merg pe distrugere şi bubuială, noi nu ştim să jucăm aşa. Avem de suferit, iar când prindem şi terenuri proaste, cum am înţeles că mai sunt în serie, suntem puşi în dificultate.” Pe locul 11 în clasament, “şoimii” lui Flavius Sabău au avut şi destul ghinion în câteva meciuri, în care au pierdut puncte preţioase pe final, precum la Deva sau acasă, cu Filiaşiul:
“Şoimii” trebuie să fie mai atenţi la finalizare
“După o creştere constantă de câţiva ani, vine şi o perioadă de acest gen, pe care sper să o depăşim rapid şi să revenim acolo unde ne e locul, adică în Top 5. Băieţii au atitudine şi motivaţie, jocul e bun, dar sigur că am intrat şi noi în câteva meciuri pe vârfuri, după ce am câştigat în Cupă. Trebuie să fim mai atenţi la finalizare, probabil e vorba şi de ghinion, dar fotbalul te răsplăteşte dacă îl respecţi”, mai spune Radu Pop. Şoimii Lipova vrea să se restarteze chiar de etapa viitoare, când va primi vizita viceliderului din seria a patra a Ligii a III-a, CSU Craiova 2, singura care pare să mai ţină pasul cu marea favorită la promovare, ACS Şirineasa. Echipa a doua a prim-divizionarei din Oltenia e redutabilă şi periculoasă chiar şi în deplasare, astfel că “şoimii” vor trebui să îşi ia măsuri de precauţie pentru a nu le mai scăpa victoria. Trei puncte sunt vitale pentru a urca în clasament:
Trei puncte cu orice preţ, în Podgorie
“Îmi pare rău pentru Craiova, dar trebuie să îi luăm tare încă de la vestiare, cum se spune. E clar că nu ne mai permitem paşi greşiţi. Vreau să obţinem trei puncte şi atât, nu mă interesează neapărat jocul, ci victoria. E un mare avantaj şi că în week-end se joacă Craiova – Steaua, iar echipa a doua nu va primi întăriri. Dar chiar şi aşa, CSU formează o echipă foarte bună, organizată şi harnică, cu jucători care joacă de mulţi ani împreună şi se cunosc între ei”, mai spune preşedintele de la Şoimii, care aşteaptă o reacţie de orgoliu din partea echipei sale. Pentru meciul cu oltenii, Bier e suspendat, iar Alin Vasile are ceva probleme medicale. În rest tot lotul e valid, Copil şi Jichici fiind apţi pentru importantul duel de sâmbătă. Meciul Lipova – Craiova 2 se joacă la Pîncota, cu începere de la ora 15 şi contează pentru etapa a 10-a de campionat.

Tags:
Lipova

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *