Micii şahişti s-au remarcat la festivalul internaţional al Aradului

Micii şahişti s-au remarcat la festivalul internaţional al Aradului

În paralel cu turneul open, festivalul internațional de șah de la Arad a cuprins și trei competiții pentru copiii de 8, 10 şi 12 ani, omologate de Federația Română de Șah. Peste 80 de copii au luat parte la aceste concursuri unde au avut ocazia să vadă în aceeași sală jucători titrați, mulți dintre ei visând să ajungă intr-o zi și ei mari maeștri internaționali.

La categoria 12 ani, câștigător a fost Andrei Bejan (Sah Club Vados) cu 7,5 puncte din 9 partide, pe locurile următoare clasându-se Eduard Ștreangă (Vados) 7 puncte si Daniel Homone (Clubul De Șah Dudeștii Noi) cu 6 puncte. La fete, pe primul loc a fost Anamaria Munteanu (Vados), urmată de Iasmina Sărac (CSS 1 Timisoara) si Iulia Varga (Vados).

La 10 ani, invingătorul a fost din Slovacia (!) – Adrian Zetocha (Slovan Bratislava) care a terminat turneul cu 7,5 puncte, la egalitate cu Alexandru Balaban-Voia (Vados) dar cu coeficienți mai buni. Locul 3 i-a revenit lui Victor Magold (Vados) cu 5,5 puncte. La fete, primul loc a fost ocupat de Larisa Covrig (Sig-Mar Sighetu Marmației) după o prestație excelentă, la egalitate de puncte (7,5) cu primii băieți. Locurile următoare au revenit lui Irisz Hejja (Unio Satu Mare) si Lorenei Guiu (Vados).

Categoria de 8 ani a fost cea mai numeroasă, cu multi copii talentați, de mare perspectivă. La final trei băieți au fost la egalitate de puncte, șapte, departajați de coeficienți. Câștigător a fost desemnat Rareș Pragai (Vados) urmat de frații gemeni timișoreni, Neo și Toma Perescu! La fete, campioană a fost Elena Asoltanei (CSM Petroșani), urmată în clasament de Maya Foltic-Costea și Sonia Varga, ambele de la clubul Vados. Au fost acordate si premii speciale celor mai buni jucători sub 6 ani (!), Andrei Tibil (Voința Satu Mare) și Timea Gyarmathy (Vados).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *