Meszar l-a confirmat pe Laszlo Balint pentru încă un sezon la UTA!

Meszar l-a confirmat pe Laszlo Balint pentru încă un sezon la UTA!

La o zi după îndeplinirea obiectivului, acela de menţinere în Liga 1, UTA a organizat astăzi o conferinţă de presă la care au participat Alexandru Meszar, antrenorul Laszlo Balint şi impresarul Bogdan Apostu, trioul care practic decide totul la clubul fanion. Aşa cum era de aşteptat, marele anunţ l-a privit direct pe Balint, confirmat pentru încă un sezon la UTA, până în 2022, tehnicianul „Bătrânei Doamne” primind din partea lui Meszar şi un tricou al echipei, inscripţionat cu anul viitor! „Ne ghidăm după nişte principii, care ne caracterizează şi cărora le rămânem fidele, iar câteva dintre ele sunt responsabilitatea, răbdarea, continuitatea, onorarea promisiunilor. În 23 decembrie, împreună cu domnii Balint şi Apostu, am promis că UTA nu va retrograda şi ne bucurăm că ne-am ţinut de cuvânt. Ţinând cont şi de îndeplinirea obiectivului, îi ofer un tricou lui Laszlo Balint, cu care am semnat un contract valabil până la finalul sezonului viitor, adică în 2022!”, a spus Meszar, făcând practic cel mai important anunţ al conferinţei.

Meszar: „Rămânem fideli principiilor”; Sâmbătă e campanie de vaccinare pe UTA!

Meszar a mai anunţat şi o campanie de vaccinare, organizată de UTA, în colaborare cu Primăria Arad, Prefectura judeţului, Direcţia de Sănătate Publică şi colaboratori şi sponsori. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 mai, începând cu ora 10, pe stadionul Francisc Neuman, acolo unde sunt aşteptaţi toţi cei din familia UTA, de la suporteri, colaboratori, până la juniori şi părinţii copiilor din Academie. Vor participa jucători ai UTA-ei, reprezentanţi ai staff-ului tehnic, dar şi legende ale clubului, iar cei care vor fi prezenţi vor putea face un tur al stadionului.

Balint: „Un moment care înseamnă o satisfacţie mare pentru mine”

„Este un moment care pentru mine înseamnă o satisfacţie destul de mare, la finalul unui sezon greu, foarte dificil, plin de provocări, care s-au transformat în adevărate dificultăţi. Dar satisfacţia este cu atât mai mare, că suntem în acest punct, în care putem spune că munca noastră a fost corectă, cu plusuri şi minusuri. Mă bucur tare mult să anunţăm prelungirea acestui proiect, după doi ani benefici alături de UTA, atât pentru mine personal, cât şi pentru club. Ne bucurăm că am reuşit să îndeplinim obiectivul şi pot spune că am acumulat un plus mare de experienţă. Acest moment al primului meu sezon ca antrenor în Liga 1 a coincis cu revenirea UTA-ei după mulţi ani în elita fotbalului românesc. Vrem să continuăm proiectul şi să dezvoltăm acest club, pentru a reuşi să ajungem acolo unde ne dorim cu toţii”, a spus Laszlo Balint.

Apostu: „Eram sigur că UTA nu avea cum să retrogradeze”

„Din postura mea de agent de jucători, am avut încredere în băieţi şi ştiam că lucrurile vor fi în regulă până la final. Eram sigur că UTA nu avea cum să retrogradeze cu acest lot. Dacă am fi spus vara trecută că UTA se va salva cu o etapă înainte de final, cred că toată lumea era mulţumită. Aş vrea să salut mesajul transmis de domnul Meszar, de tot ce înseamnă stabilitatea acestui proiect, dânsul este un factor important în tot ce reprezintă UTA astăzi. Când am venit împreună cu Gyuszi la Arad, echipa era pe locul 13 în liga secundă, acum are şanse mari să termine în primele zece în Liga 1, performanţă  deloc de neglijat. Sunt fericit că Gyuszi rămâne aici, la UTA, chiar dacă sincer au mai existat oferte inclusiv din prima ligă de la noi”, a declarat, printre altele, Bogdan Apostu.

Vor să încheie sezonul cu victorie, la Voluntari

Balint a vorbit şi despre ultimul meci al sezonului, cel de miercuri, ora 18:30, de la Voluntari, unde UTA merge să câştige şi să încheie cu dreptul campionatul: „Vorbim şi despre viitor, dar trebuie să ne gândim şi la prezent, pentru că acest sezon nu s-a încheiat. Îmi doresc să încheiem bine campionatul, mergem la victorie la Voluntari, pentru că e foarte important şi pe ce loc terminăm”, a mai spus Balint. S-a mai discutat despre lot, transferuri, achiziţii, plecări, dar încă nimic concret, cu toate că Adi Petre şi Denis Rusu par să aibă şanse tot mai mici să rămână la UTA. Primul pentru că nu a confirmat aşteptările, iar Balint este nemulţumit de randamentul său, iar al doilea pentru că Şoimii Lipova, club de care aparţine, nu este deocamdată disponibil să stea la masa tratativelor cu UTA.

(foto facebook, UTA Arad)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *