Marius Mascovits:Îmi doresc un nou titlu de campion naţional

Marius Mascovits:Îmi doresc un nou titlu de campion naţional

mascovits

De opt ori campion naţional la volei pe plajă, component al echipei de seniori Pro Volei Arad precum şi antrenor al juniorilor aceluiaşi club, Marius Mascovits şi-a petrecut sărbătorile acasă, la Zalău, totuşi am reuşit sa-i smulgem cateva minute pentru un scurt interviu despre ce a fost şi ce îşi doreşte pentru 2013.

Cum caracterizezi evoluţia din acest sezon a echipei de divizia B, Pro Volei Arad, din prisma jucatorului?

Ne-am făcut bine treaba , cu un lot destul de subţire, am avut şi ghinion la unele meciuri, puteam să şi urcăm, am avut două meciuri pierdute la scorul de 3-2, mai ales că lotul este compus din patru seniori şi restul juniori.

Echipa de juniori pe care o antrenezi cum se comportă?

Echipa este bună, copii au crescut în valoare, am bătut Blajul, am bătut Vâlcea şi ne pregătim pentru jocurile din turneul semifinal (n.r. echipa se află pe locul 3 cu 4 victorii şi 2 infrângeri). Aş dori să remarc unii juniori care au făcut progrese remarcabile, este vorba de Matica Adrian şi Ardelean Emanuel, precum şi Lopătaru Radu, remarcat cu evoluţii bune. Primii doi joacă chiar titulari în prima echipă, pe postul de centru.

Anul trecut ai participat evident şi la turnee de volei pe plajă, ai câştigat din nou titlul de campion naţional, cum a fost pe “nisip”?

Eu şi cu Moisă Abrudan suntem o echipă sudată, turneele de volei pe plajă au aceeaşi valoare, jucatorii sunt buni şi pe zi ce trece mai bine pregătiţi, dar păcat că numărul de turnee este prea mic. Printre cele mai tari turnee menţionez evident Campionatul Naţional precum şi turneul de la Oradea, care are tradiţie. Sper ca şi în acest an să reuşesc să câştig naţionalele, mă aştept ca concurenţa să fie mai grea, multe finale naţionale au fost echilibrate, nu pot să spun că le-am câştigat uşor.

Se poate separa voleiul de sală de voleiul de plajă?

În toate ţările cu tradiţie cele două sporturi sunt separate, tehnica nu este aceeaşi. Atâta timp cât nu putem să ne pregătim pe timp de iarnă in săli speciale, săli de terenuri cu nisip, la noi se poate vorbi de un semiprofesionism. Jucătorii profesionişti doar pentru volei de plajă nu au apărut încă la noi.

Ce transmiţi iubitorilor de volei arădeni pentru noul an?

Să vină cât mai mulţi la meciurile de volei ale echipelor noastre, fie de seniori fie de juniori, mi-aş dori o galerie pătimaşă şi la volei şi un La Multi Ani!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *