Marius Copil e nerăbdător: ”Abia aştept meciul cu Spania”

Marius Copil e nerăbdător: ”Abia aştept meciul cu Spania”

Componenții echipei de Cupa Davis a României nu se tem de nimeni pe teren propriu. România speră la o victorie istorică în fața Spaniei, în Cupa Davis, competiție ce poate fi urmărită în direct și în exclusivitate la Digi Sport, începând cu vinerea viitoare.

Echipa României de Cupa Davis este pregătită să furnizeze marea surpriză în turul al doilea al Grupei 1 valorice a zonei Europa-Africa. Jucătorii vor să elimine Spania în confruntarea de la Cluj, transmisă în direct și în exclusivitate la Digi Sport în acest weekend. Elevii lui Andrei Pavel s-au acomodat cu cea mai modernă sală de sport din România și abia așteaptă confruntarea cu fosta câștigătoare a Cupei Davis, în cinci ediții, din 2000 până în 2011.

Tricolorii s-au antrenat alături de fostul component al echipei de Cupa Davis, Victor Hănescu.

”Nu pot spune că nu sunt ei favoriți, dar noi jucăm acasă și avem șansele noastre”, a declarat Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României.

”Ar fi un rezultat mare, ar fi o surpriză, ne-am bucura imens și asta ne-ar da aripi și pe viitor”, susține și Adrian Ungur.

”M-aș bucura să vină cât mai multă lume să ne susțină și să fie o atmosferă frumoasă”, a explicat arădeanul Marius Copil.

România are un avantaj în fața ibericilor – presiunea este pe echipa pregătită de Conchita Martinez. ”Ar însemna un lucru foarte tare, mai ales că Spania e una din cele mai mari armate din tenisul mondial”, crede Pavel, completat de Adrian Ungur:

”Un punct în prima zi ar fi mult mai bun decât 2-0 pentru adversari, ne dorim să luptăm pentru fiecare punct, fiecare meci, luăm fiecare meci în parte și la sfârșit tragem linie”.

Suprafața este destul de rapidă, mai rapidă decât la meciul de la Arad. Mai avem 3-4 zile să ne acomodăm. Nu e suprafața mea preferată, dar pentru Marius (n.r. Marius Copil) și Horia (n.r. Horia Tecău) este suprafața ideală”, a declarat Adrian Ungur.

“Îmi place cât de rapidă este suprafața și abia aștept să încep”, a spus și Marius Copil.

Cel mai spectaculos meci ar putea fi cel de dublu. Cuplul Tecău – Mergea întâlneşte o echipă solidă, formată din Feliciano Lopez, locul 21 mondial la simplu și 17 la dublu şi Marc Lopez, clasat pe locul 18 în clasamentul ATP de dublu. Cei doi au cucerit anul acesta două competiţii majore: Rolland Garros şi turneul de la Doha.

Spania a venit la Cluj fără doi jucători de marcă – locul 5 ATP, Rafael Nadal, accidentat şi locul 13 în ierarhia mondială – David Ferrer. Andrei Pavel regretă cel mai mult absenţa fostului lider ATP. Din echipa ibericilor, în afară de cei doi Lopez mai fac parte Roberto Bautista-Agut şi Pablo Carreno-Busta.

“Eu aș fi vrut să vină Rafa. Este un băiat extraordinar, dar e accidentat și Ferrer s-a decis să joace în Suedia, dar ei au de unde să aleagă”, a adăugat Andrei Pavel

Spania conduce cu 2-1 în meciurile directe cu România, ultimul duel având loc în 1975, când ibericii s-au impus cu scorul de 3-2.
Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va fi transmisă ÎN DIRECT și în EXCLUSIVITATE la Digi Sport.
Sursă: digisport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *