Manchester City de ….Păuliş

Manchester City de ….Păuliş
0 comments, 03/06/2013, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

paulis3

La asemenea comparaţie  ducea gândul celui care ieri a păşit după aproape 30 de ani  pe noua bază sportivă de la Păuliş. Recunosc, e o comparaţie exagerată, însă a fost  prima care mi-a trecut prin cap după ce în urmă cu acei 30 de ani  vizitam terenul din localitatea de pe Mureş , cu Şiriana Şiria. Atunci, în anii ’80, pe locul cochetei tribune de astăzi se afla o şerpărie, rămăşiţe de beton pline de bălării şi de resturi de hîrtie igienică. În locul terenului impecabil de acum era o suprafaţă cu petice de iarbă şi acelea scăpate de zecile picioare ale copiiilor din tabăra sau Palatul Pionierilor aflat în apropiere. Astăzi , vestiare moderne cu gresie şi faianţă, duşuri cu apă caldă chiar şi în vestiarul arbitrilor….pe-atunci  , ne spălam în vase  emailate umplute cu  găleata. Cam aşa era peste tot în „Judeţean”.

Comparaţia cu „Mancester City” mi-a venit datorită albastrului – bleu de peste tot…lavabilul tribunei şi al scaunelor băncilor tehnice, al tricourilor echipei gazdă. Putea fi şi „ Napoli de Păuliş” sau „Lazio de Păuliş”, puteam afla de la primarul Petre Nicoară, pentru că aproape totul de acolo este opera lui. Acesta a plecat spre finalul meciului de ieri, mereu are treabă. A promis că va face echipă şi o bază mai frumoasă  şi la Sâmbăteni, iar localnicii îl cred, pentru că tot ce a promis a realizat până acum. Nu-l cunosc şi nici nu am vreo apartenenţă politică,  departe de mine gândul de-ai face reclamă. Ştiu doar că e profesor de biologie ( am aflat de la Mircea Axente,observatorul de arbitiri de ieri). Însă ceea ce a realizat  pe acest petic de teren înconjurat de tei şi lanuri de grâu merită  făcut cunoscut.

Toată această imagine care ne-a întîmpinat era să fie deteriorată de norii negri ce veneau dinspre Mureş.O rafală de ploaie i-a fugărit pe jucătorii aflaţi la încălzire sub acoperişul protector al tribunei, însă vântul a fost şi el sâmbătă fan Manchester City sau Napoli, împing rapid norii spre Arad, făcând loc albastrului –bleu al cerului senin. Şi aşa arămas până la finele meciului.

Jucătorii celor două echipe n-au rămas datori atmosferei şi au oferi t celor aproape 150 de spectatori un meci pe cinste cu şapte goluri şi cu un final în suspans. Daniel Popa, nouarul şi golgeterul  gazdelor şi, se pare, şi al Ligii a 4-a, ameninţă poarta celor din  Turnu în minutul 9, însă lovitura de cap face ca mingea să ocolească poarta.Antrenorul -jucător  Suciu  ratează a doua ocazie a păulişenilor  şutând milimetric pe lângă bară în minutul 21. Vine însă minutul 25 când Beniamin Savu ( Rădoi al gazdelor) prinde o torpilă de la 30 de metri , mingea odihnindu-se în plasa lui Toader. Până atunci oaspeţii au avut o singură ocazie în minutul 23 prin Bozian, scăpat pe partea stângă, şutul acestuia fiind scos de Dulhaz. În minutul 32 Popa şutează cu efect în colţul lung şi va fi 2-0. Şi  ca să vadă cine e stăpânul în casă, Păulişana mai înscrie o dată  în minutul de prelungire al primei reprize prin acelaşi Popa după o combinaţie între Gyorgy şi Emilian Calancea…3-0.  Speranţa Turnu începe bine a doua parte a jocului, Bozian fiind din nou autorul unei ocazii în minutul 57. Urmează perioada înaltului jucător oaspete, Ştefan Andrei. Acesta execută perfect o lovitură liberă directă în minutul 64, peste zid în partea dreaptă  a lui Dulhaz şi…3-1.În minutul 68, noul intrat în echipa gazdă, Itu reuşeşte să facă 4-1 după ce mingea şutată „ din prima” de el loveşte bara şi intră în plasă.

„Cărăuşul” Ştefan Andrei de la Speranţa înscrie din nou în minutul 78, dar va rata două minute mai târziu un penalty, Dulhaz ghicind colţul . Cu 10 minute înainte de final, Bistran aduce oaspeţii la un gol diferenţă, 4-3, după ce înscrie cu o lovitură de cap.

Gazdele se clatină, singurul care-i ţine „ în priză” fiind  Nanu…şeful galeriei păulişenilor care îi îndeamnă mereu  la luptă, mai ales că în ultimile minute ale meciului în echipă evolua şi fiul acestuia, Dorin Ambruş. S-a terminat 4-3, fără incident e şi în acelaşi decor minunat de albastru-bleu.

 Au arbitrat: Alin Deac la centru, Emil Cristea şi Cristian Negrilă, asistenţi.

 Păulişana Păuliş: Dulhaz, Vizitiu, Suciu, Calancea L., Savu( Grigorean), Calancea E., Ştef, Gherghel(Ambruş), Gyorgy, Popa, Farago( Itu).

Rezerve: Breteac, Hotărîş

Antrenor: Marius Suciu

 Speranţa Turnu: Toader, Bistran, Brie, Moldovan, Blaga, Mureşan, Ştefan, Ghiţă, Nagy, Jurcă( Olar), Bozian

Antrenor: Dan Cap.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *