Mădălina Florea, record personal şi calificare la Europene

Mădălina Florea, record personal şi calificare la Europene

Clubul Sportiv Universitatea Arad a punctat cel mai mult în acest an prin secţiile de atletism, judo şi aerobic. Performera primei jumătăţi a anului este semifondista Mădălina Florea, care la numai 20 ani îşi propune să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După titlul naţional de tineret la cros pe distanţa de 6.000. de metri şi cele două medalii, aur şi argint, obţinute la Balcaniada din Serbia, atleta de la CSU Arad a obţinut un nou rezultat foarte bun. Eleva antrenorului Ioan Avram a terminat a doua în proba de 5.000. de metri din cadrul Internaţionalelor României, competiţie ajunsă la cea de-a 58-a ediţie şi onorată de aproape 300 de sportivi din şapte ţări.

Aleargă pentru o medalie la Tampere

Venită de la Sighişoara şi aflată în primul an de tineret, Mădălina Florea a încheiat cursa cu timpul 16:08.46 (timp ce depăşeşte cu mult baremul de calificare la europene), destul de aproape de prima clasată, stelista Elisabeta Roxana Bîrcă, cu 15:42.62.  „Mădălina parcurge un an foarte bun, iar la Internaţionale a confirmat forma deosebită în care se află. A terminat a doua la 5.000. de metri şi din câte ştiu este şi record personal. Dacă va scădea sub 16, sunt semne clare de a se bate pentru Jocurile Olimpice. Pentru o semifondistă la 19 ani, este ceva extraordinar. Mă bucur că am adus-o la Arad, este una dintre cele mai de viitor atlete din România”, spune directorul CSU Arad, Ovidiu Şerban.

Pregătire la Piatra Arsă şi un Grand Prix pe 28 iunie

În urma rezultatului de la Internaţionale, Mădălina Florea s-a calificat fără probleme la la Campionatele Europene de tineret, programate în luna iulie la Tampere. Până la importanta întrecere din Finlanda (cursa de 5.000. de metri va avea loc pe 14 iulie), atleta va continua pregătirile la Piatra Arsă, împreună cu antrenorul său, pentru ca pe 28 iunie să participe la un Grand Prix în capitală. Pentru a spera la o medalie la europene, Mădălina Florea va trebui să coboare timpul sub bariera celor 16 minute, obiectiv realizabil pentru atleta de la CSU Arad.

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *