Lipova a eliminat Sebişul, în turul III din Cupa României

Lipova a eliminat Sebişul, în turul III din Cupa României

Şoimii Lipova şi Naţional Sebiş, două echipe cu loturi de invidiat pentru nivelul Ligii a III-a, s-au înfruntat pe arena din Pîncota, în turul III din Cupa României la fotbal. Trebuie menţionat că sebişenii au făcut contestaţie înaintea meciului, pentru că Lipova a decis să nu folosească trei jucători sub 19 ani în formula de start, aşa cum cei de la Naţional spun că este regulamentar. Dreptatea se va decide, însă, la comisiile federale, reprezentanţii ambelor cluburi având varianta lor de regulament.

Pe teren, Sebişul a început mai bine meciul, Bujor salvând providenţial în faţa lui Săulescu, în primul sfert de oră. S-a făcut până la urmă 0-1 în minutul 22, atunci când Petculescu a prins un vole plasat din mijlocul careului, fără speranţe pentru portarul Lipovei. “Şoimii” lui Flavius Sabău nu au acuzat şocul şi cumva contrar cursului jocului, au reuşit egalarea în minutul 37, atunci când pe o contră, Trabalka a pătruns în careu şi a fost faultat în careu de Voicilă. Penalty transformat cu precizie de Filimon, 1-1.

Lipova a început ceva mai bine partea a doua, dar tot Naţionalul a creat primul mare pericol la poarta “şoimilor, acelaşi Bujor având o intervenţie salvatoare la mingea şutată de Ruţă. Nou promovata în Liga a III-a a ştiut să fie pragmatică şi după două ocazii semnate de Filimon şi Paşcu, în interval de doar două minute, a făcut diferenţa cu gol din fază fixă, în minutul 72: Trabalka a înscris dintr-un metru, după un corner executat de Sergiu Popa şi o serie de nesincronizări ale apărării sebişene, care nu a reuşit să degajeze mingea.

Bujor a fost eroul gazdelor şi pe finalul întâlnirii, salvând în faţa lui Susan. Deşi a dominat ultimul sfert de oră, Sebişul nu a avut inspiraţie în faţa porţii, iar Lipova s-a reaşezat tactic şi a ştiut să închidă bine culoarele, astfel că scorul s-a păstrat până la ultimul fluier, 2-1! Calificare merituoasă a “şoimilor”, care în turul următor – cel în care în competiţie intră şi echipele de Liga a II-a – aşteaptă să primească vizita unei echipe de eşalon superior, poate chiar UTA!

Cupa României rămâne o specialitate pe valea Mureşului, iar visul preşedintelui Radu Pop, de a întâlni în competiţia denumită sugestiv “KO” cel puţin o echipă de nivel superior, prinde contur. Şoimii Lipova aşteaptă, însă, să vadă ce spun comisiile federale în privinţa contestaţiei depuse de sebişeni. Până atunci, Naţionalul lui Alin Chiţa promite răzbunare în campionat, cele două formaţii urmând să se înfrunte din nou, sâmbătă, la Sebiş, în etapa a patra din “C4”.

“Un meci foarte greu, nu am fost la nivelul fizic pe care mi l-am dorit şi nu am avut prospețime, dar mă bucur că în a doua repriză ne-am reașezat tactic și astfel am obținut această calificare. E dreptul celor de la Sebiș să facă contestaţie, dar nu am fost neapărat în câştig, pentru că vreo 2-3 jucători de-ai mei au jucat sub posibilităţi. În turul următor, indiferent de adversar, vom încerca să jucăm mai bine, pentru că doar așa poți bate o echipă mai bine cotată”, spune antrenorul Lipovei, Flavius Sabău.

Formaţii:
Lipova: Bujor – Kocsis, Bercu, Pașcu, Tomuț – Piț, S.Popa, Jichici (Bier), Filimon (Deta) – Trabalka (Copil), Vasinc.
Sebiș: Voicilă – Poștoarcă, Pintea, Bârsănel, Dumitrache – Sz.Vereș, Ruță – Săulescu (Pâslaru), Petculescu (Susan), Tătulea – Enciu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *