Kaiaciştii juniori ai CSM-ului, de opt ori medaliaţi la Naţionale

Kaiaciştii juniori ai CSM-ului, de opt ori medaliaţi la Naţionale

Kaiaciştii de la CSM Arad, pregătiţi de Gorbe Laslo şi Alexandru Stoian, au început în forţă noul sezon. Mai întâi, sportivii de pe Mureş au participat, recent, la o puternică competiţie internaţională în Szeged (Ungaria), organizată în memoria unui fost kaiacist, care acum mai bine de un deceniu îşi pierdea viaţa într-un accident, la vârsta de doar 15 ani. Sabău Ioan s-a clasat pe locul 5 din 39 de participanţi la juniori I, în proba de K1 – distanţa de 4000 de metri, în vreme ce Natalia Ciocluţ şi Alexandra Almaşi au încheiat pe locurile 5, respectiv 7, la junioare I, pe aceeaşi distanţă. “A fost un concurs mai tare decât un Campionat Naţional, iar sportivii noştri au făcut o repetiţie foarte utilă înaintea Naţionalelor. De asemenea, şi la dragon am luat locurile 2 şi 6, într-o combinaţie Arad – Timişoara”, ne-a declarat antrenorul secţiei de kaiac-canoe la CSM Arad, Gorbe Laslo.
Pe plan intern, în această săptămână se desfăşoară, la Bascov (Piteşti), Campionatele Naţionale de primăvară pentru juniori – fond şi viteză – competiţie de unde delegaţia arădeană se întoarce cu rezultate notabile, cei şapte sportivi prezenţi la start obţinând, în total, opt medalii la categoria juniorilor I.
Astfel, la viteză, Carmen Petre a terminat a treia şi şi-a pus în gât medalia de bronz la K1, 500 de metri, Natalia Ciocluţ şi Alexandra Almaşi au cucerit aurul naţional la K2, 500 metri, Gabriela Cenădan şi Beatrice Broască s-au ales cu argintul în aceeaşi probă de K2, 500 metri, Petre şi Ciocluţ au obţinut aurul la K2, 200 metri, iar Cenădan şi Broască au luat argintul în aceeaşi probă, de K2, 200 metri, a junioarelor. La K1, 200 de metri, Alexandra Almaşi a încheiat a opta, iar la K1, 1000 metri, Ioan Sabău s-a clasat tot pe 8.
La Naţionalele de fond, tot la juniori I, Natalia Ciocluţ şi Alexandra Almaşi au ocupat locul 1 la K2, 4.000 metri, Gabriela Cenădan şi Beatrice Broască locul 2 la K2, 4.000 metri, Ioan Sabău a venit pe locul 3 la K1, 4.000 metri, iar Carmen Petre a încheiat a patra la K1, 4.000 metri.
“Cu şapte sportivi am reuşit să obţinem opt medalii, deci pot să spun că rezultatele sunt foarte bune. Mă bucur că am început pozitiv acest sezon, în care ne punem speranţe şi la participări internaţionale. Următorul concurs e în 19-20 mai, Regata Internaţională de la Bascov, care e şi criteriu de selecţie pentru Campionatele Europene de juniori şi “under” 23. Sperăm ca cei doi sportivi ai noştri de la lot, Petre Carmen şi Ioan Sabău, să obţină rezultate bune şi să poată fi selectaţi pentru Europene”, mai spune Gorbe Laslo.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *