ICIM pierde „dubla” cu Timişoara, dar se califică norocos

ICIM pierde „dubla” cu Timişoara, dar se califică norocos
0 comments, 02/10/2017, by , in Baschet, Ultimele stiri

Aşa cum anticipam, Aradul şi Timişoara s-au calificat la braţ în următoarea fază a Cupei României la baschet feminin. ICIM-ul a trecut, însă, prin mari emoţii pentru accederea între primele opt echipe ale competiţiei „KO”, fiind la doar câteva secunde de eliminare! Cu Hadzovic nerefăcută complet, dar cu Montgomery şi Tavic în zi bună, echipa lui Bulj a făcut un joc slab în duelul vestului, având şi un gram de noroc. Istoria calificării arădene s-a scris pe final, la scorul de 55-57, când mai erau doar 22 de secunde: Tavic a recuperat o minge pe atacul adversarelor, iar Montgomery şi-a trecut în cont o triplă, scoţând şi fault, pentru un 59-57! La finalul partidei din Polivalentă, ambele tabere au acuzat arbitrajul, dar până la urmă toată lumea a fost mulţumită de calificare. Totuşi, oficialii arădeni ar trebui să renunţe să îşi găsească scuze şi alibiuri încă de la începutul sezonului şi să se întrebe de ce Timişoara tinde să devină mai bună ca Aradul până şi la baschet feminin.
Timişoara ne ia “faţa” şi la baschet!
Asta în condiţiile în care FCC ICIM e finanţată cu sute de mii de euro din bani publici, fiind după UTA cea mai bine susţinută echipă de pe plan local. Cu Brosovszky rămasă doar pe bancă, Timişoara câştigă la general duelul cu ICIM, după ce s-a impus în tur cu 69-64, având astfel, un important ascendent moral asupra arădencelor. În “Final 8” al Cupei României s-au mai calificat CSM Satu Mare, “U” Cluj-Napoca, CSBT Alexandria şi Phoenix Galaţi, alături de Sepsi Sfântu Gheorghe şi Olimpia Braşov. Pentru ICIM urmează debutul în campionat, în prima etapă urmând să joace acasă, cu Braşovul, meci programat miercuri, ora 18.
Formaţii:
Arad: Montgomery 17 (2×3), Tavic 15 (2×3), Wingate 12, Mercea 6, Ferenczi 5, Nagy 4. Au mai jucat:Hadzovic, Vernet, Zidaru
Timişoara: Lloyd 26 (1×3), Conwright 14, Burdgess 7, Kiriienko 6, Ardelean 2, Pop 2. Au mai jucat: Filip, Young.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *