Gazduire VPS administrata: 5 beneficii pentru IMM-uri

Gazduire VPS administrata: 5 beneficii pentru IMM-uri

Utilizarea unui serviciu de gazduire VPS administrata  vine cu o serie de avantaje pentru intreprinderi mici si mijlocii. Daca aveti planuri pe termen lung in legatura cu afacerea sau website-ul dvs. online atunci trecerea de la gazduirea de tip shared (partajata) la gazduire VPS nu mai este o alegere ci o necesitate pentru stabilitatea si dezvoltarea afacerii dvs.

Beneficii ale gazduirii VPS administrate pentru intreprinderi mici si mijlocii

1. Performante imbunatatite

Viteza de incarcare a unui site web sau a unei aplicatii este foarte importanta din mai multe motive. Statisticile releva ca utilizatorii care viziteaza un site web sunt mai predispusi sa plece (sau sa viziteze o singura pagina) daca website-ul nu se incarca in maxim 3(!) secunde.

In plus, este un fapt cunoscut ca viteza de incarcare este utilizata de Google ca factor de ranking astfel incat un website mai rapid inseamna mai multe vizite si in acelasi timp mai multi clienti.

Gazduirea VPS  va poate oferi performante mai bune si viteza de incarcare mai rapida a website-ului in comparatie cu gazduirea de tip shared la un pret deloc inaccesibil proprietarilor de intreprinderi mici.

Daca gestionati un magazin online, un blog sau un site web corporativ pretul unui pachet de gazduire VPS cu administrare  care porneste de la cateva zeci de euro pe luna nu este un cost ridicat, avand in vedere castigurile de performanta pe care vi le poate aduce.

2. Scalabilitate

Un alt avantaj al gazduirii VPS este scalabilitatea. Aceasta inseamna ca avand un plan de gazduire VPS puteti modifica resursele alocate serverului dvs. (adica procesor, memorie RAM, spatiu pe disc) foarte usor si fara perioade de nefunctionare.

Daca utilizati un plan de gazduire tip shared resurse sunt utilizate in comun fiind partajate cu multe alte website-uri. Se poate intampla foarte frecvent ca site-ul dvs. web sa fie afectat negativ de probleme sau configurari gresite ale altor site-uri web deoarece nu exista o izolare reala intre spatiul dvs. de gazduire si restul.

Cu un plan de gazduire VPS este ca si cum ati avea propriul dvs. server izolat. In plus, daca aveti nevoie de mai multa putere de calcul puteti pur si simplu sa va contactati furnizorul de gazduire si sa cereti alocarea de resurse suplimentare.

3. Serviciu clienti

Cand utilizati un plan de gazduire VPS administrata exista intotdeauna cineva disponibil sa va ofere asistenta. Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la planul dvs. sau la serviciul dvs. exista intotdeauna o echipa catre care sa trimiteti un email  sau cu care sa vorbiti la telefon.

In general, serviciul de asistenta pentru clienti va putea sa se ocupe rapid de orice problema – ex. adaugarea mai multor resurse sau sa va ofere ajutor la configurarea serverului.

Pentru proprietarii de intreprinderi mici este foarte important sa aiba la dispozitie un serviciu pentru clienti rapid si de calitate fiind vorba de o protectie suplimentara pentru afacerea proprie, cu un cost minim.

4. Securitate

Un alt avantaj al gazduirii VPS administrate este ca  veti obtine un nivel de securitate mai ridicat decat in cazul unui plan de gazduire partajat. Cu un VPS este ca si cum ati avea un container izolat cu resurse proprii (inclusiv spatiu pe hard disk) independente.

Acest lucru inseamna ca  aveti propriul dvs. server dedicat. Nu veti partaja resurse pe un server mai mare pe care ruleaza website-ul dvs. amestecandu-va cu alte site-uri web din acelasi spatiu.

Cea mai buna parte despre securitate si gazduire VPS administrata este faptul ca furnizorul dvs. de gazduire efectueaza de fapt configurararile de securitate necesare pentru dvs.

5. Timp si cost

Toate beneficiile explicate mai sus genereaza un alt avantaj al gazduirii VPS administrate: economia de timp tradusa in termeni economici prin economii de costuri.

Costurile cu un  VPS administrat poate fi mai mare decat costurile unui plan de gazduire partajat insa daca luati in considerare avantajele generale ale gazduirii VPS administrate atunci economiile sunt mult mai mari.

Administrarea serverului VPS de catre furnizorul dvs. web care va rezolva orice probleme apar pe parcurs este un avantaj nepretuit, mai ales daca nu sunteti sigur / nu stiti cum sa faceti aceste lucruri de unul singur. Faptul ca aveti la dispozitie un administrator de server cu experienta atunci cand aveti nevoie de el poate face diferenta in situatii de criza. Iar daca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la aceste lucruri, va puteti concentra asupra afacerii dvs.

Gazduirea VPS administrata este solutia perfecta pentru proprietarii de afaceri mici si mijlocii. Nu exista nimic mai linistitor ca faptul ca website-ul (si afacerea) dvs. este pe maini bune si ca altcineva se ocupa de problemele tehnice pentru dvs.

Sarcina dvs. este sa va dezvoltati afacerea si pentru a face acest lucru pe piata competitiva de astazi trebuie sa aveti un site web rapid si securizat dar si un furnizor de hosting de incredere, cu servicii de calitate si suport excelent.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *