Final trist la Şiria: UTA a pierdut dramatic cu Ripensia

Final trist la Şiria: UTA a pierdut dramatic cu Ripensia

UTA a pierdut astăzi, scor 2-3, în faţa Ripensiei, meci contând pentru etapa a 35-a, intermediară, din Liga a II-a. Duelul romantic al fostelor campioane ale României a fost destul de disputat şi spectaculos, cu toate că prestaţia arădenilor a lăsat mult de dorit.

Cu o apărare dezamăgitoare şi un joc ofensiv fără orizont, echipa lui Ionuţ Popa a rămas repetentă în disputa cu timişorenii, „Ripi” profitând din plin de numeroasele erori ale jucătorilor îmbrăcaţi în roşu şi alb. Totuşi, UTA avea să înceapă bine jocul, cu Darius Buia deschizând scorul în minutul 7, cu o reluare din apropiere. Oaspeţii au întors însă rezultatul în doar două minute, marcând prin Dumiter şi Ungureanu, în minutele 31 şi 32. David Popa a ratat egalarea după exact o oră de joc, cu o foarfecă ce a trecut puţin alături, după care Ripensia putea închide conturile în trei rânduri, dar ori Bodea s-a opus, ori atacanţii Ripensiei au ratat de puţin ţinta.
Timişorenii au câştigat duelul fostelor campioane
Ocaziile s-au răzbunat în minutul 85, când Dorin Toma a înscris din unghi închis, după o pasă a lui Hlistei. În loc să profite de momentul favorabil, utiştii s-au sufocat pe final şi le-au permis timişorenilor să atace în valuri, Mediop şi nou intratul Bădăuţă irosind două ocazii rarisime. În prelungiri, Roşca l-a scăpat pe Mediop, Bodea a salvat în primă fază golul, dar venit în viteză, Bădăuţă a marcat de la marginea careului, cu un şut la colţul lung. Victorie dramatică dar meritată pentru Ripensia, echipa mai bună, care a insistat şi a crezut mai mult în cele trei puncte. De cealaltă parte, o UTA dezamăgitoare, cu mulţi jucători limitaţi, care sunt forţaţi evident la acest nivel, fără însă să demonstreze mai nimic.
În cădere liberă, pe final de sezon
Roş-albii cad şi mai mult în clasament, până pe locul 12, urmând ca în week-end să aibă etapă liberă, dar să mai pună trei puncte, 3-0 fără joc, cu ASA Târgu Mureş. Cert e că Ionuţ Popa a tras încă de ieri concluzia finalului de campionat: deja trebuie să ştim ce vrem pentru sezonul viitor: fată sau băiat?! Nu are rost să ne mai minţim: UTA se bate la retrogradare şi la anul, la cum arată în acest moment. Bodea – Polgar, Roșca, Manea, Burlă – Jorza (56 Toma), Tănase – Buia, Petra, Hlistei – D.Popa a fost formula “Bătrânei Doamne” în meciul de astăzi.

Foto: Sorin Dan Carstea

Tags:
UTA

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *