E oficial, Marţian a preluat UTA!: “Sunt un luptător, iar când îmi pun ceva în cap reuşesc”

E oficial, Marţian a preluat UTA!: “Sunt un luptător, iar când îmi pun ceva în cap reuşesc”
0 comments, 30/08/2013, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Odată devenit patron la UTA, cu 80 la sută din acţiuni şi cu creanţele cedate de Catanzariti, Adrian Marţian s-a apucat de treabă, nu înainte de a savura, pe bună dreptate, un prim succes, şi anume preluarea Campioanei Provinciei. După o noapte de pomină la stadion, cu discuţii aprinse cu suporterii şi negocieri la sânge cu Giovanni Catanzariti, Marţian răsuflă uşurat: „Ceea ce am realizat în ultima săptămână este o reuşită, la care şi-au adus aportul şi domnii avocaţi Dan Idita şi Iulian Zaharia (n.n. prezenţi şi ei la întâlnirea cu presa de astăzi), ambii cu o contribuţie importantă în decizia de a putea să preiau tot ce ţine de clubul UTA. Din păcate au fost şi sacrificii, iar decesul mamei mele este un moment greu. Este un pas înainte în viaţa mea, cu toate că, sincer, am simţit şi am văzut că nu sunt dorit aici. Dar eu sunt un luptător şi niciodată nu o să renunţ, când îmi pun ceva în cap, vreau să realizez, iar de cele mai multe ori am reuşit. Oamenii puternici merg întotdeauna înainte, puţini au curajul şi ambiţia asta, iar eu mă consider unul dintre aceştia. Administrator este deocamdată tot Gio, am dorit să facem ceva în acest sens dar nu s-a putut, o să mai discutăm această problemă săptămâna viitoare. Ne gândim la toate posibilităţile de a continua, şi insolvenţa este o soluţie. Tot ce a fost până acum este un subiect închis, important este ce se întâmplă de azi încolo, să dovedim că suntem puternici şi putem să mergem înainte. Le spun cu sufletul deschis la toţi cei care iubesc UTA, să fie alături de echipă şi să aibă încredere în mine, pentru că nu am venit aici să distrug acest club ci din contră, să fac tot ce e mai bine. Ne dorim să facem performanţă, nu doar din vorbe.”

Marţian este deja obişnuit cu întâlnirile neprevăzute cu suporterii alb-roşii, care nu-l au deloc la inimă pe noul acţionar majoritar al Bătrânei Doamne. Deşi s-a pus o presiune imensă pe umerii săi, Marţian nu cedează şi îi aşteaptă pe fani alături de echipă, până la urmă interesul comun al tuturor. Dorit de fani şi rugat să preia clubul, Marius Ţucudean nu a scăpat de „săgeţile” lui Marţian, care consideră că fostul mijlocaş al echipei fanion nu şi-a dorit niciodată să preia UTA : „De câteva luni sunt într-un stres şi chin continuu, aseară m-am trezit la club cu zeci de suporteri, pe care i-am salutat cu respect. Am fost avertizat că nu o să avem stadion, siglă, culori, palmares, până la urmă trebuie să le demonstrăm la oameni că ne dorim să facem ceva frumos pentru această echipă, cu toate că am văzut la suporteri puţină răutate, pe care nu o înţeleg, nu mi-au acordat încrederea necesară şi chiar şi în ultima clipă, au dat vina pe mine. Nu cred că asta era prioritatea lor, să creeze tensiune, mai corect ar fi să fim toţi uniţi, să facem ceva împreună, eu îi primesc cu drag la club oricând, să ia şi acţiuni dacă vor. Mi-au cerut să plec şi la 1 noaptea, le-am ascultat dorinţele, dar acest domn Ţucudean, pe care nu îl cunosc dar îl respect şi nu am nimic cu dânsul, nu şi-a dorit niciodată acest club. Mi-au spus oameni care îl cunosc sau care lucrează pentru el că  l-au rugat de ani de zile să investească la UTA, dar se pare că nu s-a dorit acest lucru. S-au făcut mari presiuni asupra sa, suporterii au fost din câte am înţeles şi la el acasă, dar nimeni nu l-a putut convinge. Dacă se dorea să se preia acest club, se găseau soluţii, şi scăpau şi de Marţian, şi de Gio, şi de Idita, de toată lumea. Dar nu s-a vrut!”

Ziua de astăzi a fost una agitată în Calea Aurel Vlaicu, iar uşile birourilor s-au deschis tot la zece minute, jucătorii fiind chemaţi la discuţii şi negocieri, pentru semnarea contractelor. Marţian îi asigură pe suporteri că UTA va avea de mâine şi un antrenor, iar cel mai vehiculat nume este cel al lui Eugen Trică, aşteptat în această seară la Arad. „De aia am şi rămas astăzi aici, cu toate că am o problemă familială de rezolvat, mâine îmi conduc mama pe ultimul drum, după care duminică revin la Arad şi ne apucăm de treabă. Cel mai important este să dovedim că suntem aici să facem tot ce e mai bun pentru UTA. Jucătorii din sezonul trecut, care continuă cu noi, şi-au primit o parte din bani, consider că încep să fie mulţumiţi. Am gândit cu domnii avocaţi contracte care să fie în interesul clubului, iar băieţii au înţeles. S-a discutat cu fiecare în parte, cred că sunt vreo 17-18, cu care ne-am şi înţeles, rămâne să semnăm actele. Dar discuţiile vor continua şi cu alţii, va mai veni un atacant de la Ceahlăul, cu cinci goluri şi în prima ligă, unul de la Ajaccio, columbienii rămân şi ei, toţi cei care au valoare vor juca la UTA. Am discutat şi cu George Neagu, şi-a primit o parte din bani, e mulţumit. Cu toate că l-am criticat uneori pentru joc, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari utişti, băiatul are un caracter frumos. Mi-a arătat încredere, fără el nu ştiu cum funcţiona treaba aici, a făcut tot ce a putut să ţină băieţii într-un grup, uniţi şi a făcut antrenamente aşa cum a ştiut el mai bine. Sincer, mi-e drag de el ca şi om. E greu, pentru că mai sunt două zile pentru transferuri, trebuie să ne mişcăm repede. Mâine o să avem 100% şi antrenor, amical din păcate nu avem cu cine juca sâmbătă.”

Obiectivul pentru sezonul viitor şi relaţia cu autorităţile locale au fost ultimele două subiecte atinse de Marţian în conferinţa de presă de astăzi, una care nu a clarificat foarte multe lucruri, dar a scos la lumină un Marţian la fel de hotărât să facă treabă la UTA: „Până la iarnă nu vorbesc nimic de obiectiv, dar aţi văzut că sunt aici copii tineri, care îşi doresc foarte mult, să dovedească că au valoare. Dacă vom sta bine la finalul turului şi nu vom pierde meciurile importante, putem vorbi de obiectiv din iarnă, până atunci se mai pot schimba multe lucruri. Să vă spun acum că noi mergem să ne batem la promovare? Am spus-o în primăvară şi nu am făcut nimic, acum trebuie să vorbim mai puţin şi să facem treabă. Dacă Gio nu a făcut nimic cu Primăria atâţia ani, credeţi că o să pot face eu? Din primăvară, de când sunt eu aici, nu ştiu să fi venit vreun ban dinspre această direcţie, dar poate au venit şi nu ştiu eu. Nu îl cunosc pe domnul Falcă, dar îl respect, ca să fii primar trebuie să fii un om puternic. Oricând este binevenit la noi, nu am nimic cu dânsul, sper ca treaba să fie reciprocă. Momentan nu avem nici un semnal din partea Primăriei şi nici vreo înţelegere, dar sperăm ca totul să fie bine şi UTA să fie susţinută.”

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *