După un sezon de excepţie, „VI-FE” vrea Cupa României

După un sezon de excepţie, „VI-FE” vrea  Cupa României
0 comments, 10/06/2015, by , in Fotbal, Liga 5, Ultimele stiri

Echipa de fotbal este mândria Felnacului, iar toată lumea aşteaptă acum cu nerăbdare finala Cupei României, faza judeţeană, programată sâmbătă, 13 iunie, de la ora 18, pe terenul din Şiria. Promovată deja matematic în Liga a IV-a, după un parcurs excelent în campionat, „VI-FE” vrea să scrie istorie şi să cucerească Cupa. După ce a eliminat în competiţia „KO” patru din cele mai bune echipe din primul eşalon judeţean, respectiv Pecica, Crişul, Zăbrani şi Sîntana, trupa pregătită de Marcel Duşan este gata să îşi încununeze traseul cu victoria finală. În calea fericirii celor din Felnac stă Şoimii Lipova, o altă performeră a competiţiei. Nou promovată în Liga a IV-a, formaţia de pe malul Mureşului a fost revelaţia campionatului, totul culminând cu accederea în finala Cupei României.

Dan Ristin: „Ar fi un vis împlinit”

Lipova e o cunoştinţă mai veche a noastră. Am jucat împotriva lor în sezonul trecut al Ligii a V-a, iar meciurile au fost dominate de ambiţie şi echilibru. Faptul că ei joacă cu un eşalon mai sus le oferă statutul de favoriţi, dar şi noi vom face totul pentru a câştiga. Pentru Felnac şi comunitate ar fi ceva extraordinar, cea mai mare peformanţă din istoria clubului, doar faptul că suntem în finală e un vis, dacă am şi câştiga-o ar fi un vis împlinit. Primăria va pune la dispoziţie un autocar pentru deplasarea suporterilor noştri, care îşi anunţă prezenţa în număr mare la finală”, ne-a declarat preşedintele lui „VI-FE”, Dan Ristin.

Pregătiri de Liga a IV-a

Lider autoritar în campionat şi cu promovarea asigurată de câteva etape, Victoria Felnac se pregăteşte de Liga a IV-a, iar autorităţile locale fac totul pentru ca baza sportivă să fie gata în această vară: „Campionatul e cam gata pentru noi, cu toate că mai avem câteva meciuri. Asta nu înseamnă că nu ne dorim victorii până la final, probabil vor primi şanse mai multe jucătorii tineri sau cei care au evoluat mai puţin până acum. Deja ne concentrăm pe pregătirea sezonul viitor, care cu siguranţă va fi mult mai dificil. S-au făcut demersuri pentru schimbarea statutului din asociaţie sportivă în club sportiv, iar din partea Primăriei avem promisiuni că baza sportivă va fi la standarde de Liga a IV-a”, mai spune Dan Ristin, un conducător de club fericit.

Marcel Duşan: „Putem câştiga finala!”

Unul dintre artizanii principali ai Felnacului este antrenorul echipei, Marcel Duşan, optimist înaintea marii provocări a sezonului, finala Cupei României: „Eu zic că va fi un meci echilibrat, o finală deschisă oricărui rezultat, cu toate că există o diferenţă de eşalon. Într-o finală se nivelează valorile, iar rezultatele obţinute de noi în acest sezon ne dă un moral foarte bun. Dacă am ajuns până aici, după ce am eliminat echipe precum Pecica, Criş sau Sîntana, sunt convins că putem câştiga şi finala cu Lipova. Cine va juca cu inima şi va avea determinare mai mare, se va impune.

Deplasare pentru suporteri

Marcel Duşan îşi cunoaşte perfect adversara din finala Cupei României şi se aşteaptă la o afluenţă mare de public la ora jocului: „Ne ştim foarte bine, ne-am studiat reciproc la meciurile de campionat, plus că au fost adversarii noştri şi în sezonul trecut. Tot ce sper şi îmi doresc e să fie o finală frumoasă, echilibrată, cu multe goluri.  Am înţeles că vom fi susţinuţi de o grămadă de suporteri, păcat că nu se joacă la Arad, sunt sigur că am fi avut o mai mare asistenţă. Probleme mari de lot nu avem, Petcuţ şi Gyorgy sunt uşor accidentaţi, dar avem soluţii, lotul este numeros.”

„VI-FE” poate scrie istorie

Victoria Felnac se află în faţa unei performanţe istorice, iar Duşan ştie cum să îşi motiveze jucătorii: „Vom avea şi primă de victorie, dar partea financiară nu e atât de importantă când joci o finală, trebuie să fim conştienţi că putem face istorie. Nu îmi amintesc în cei 30 de ani de când activez ca o echipă de Liga a V-a să câştige Cupa României, într-o finală cu o adversară din primul eşalon judeţean. Ar fi o încununare perfectă a muncii noastre de doi ani şi jumătate. Valoarea noastră s-a văzut şi în campionat, pe care l-am dominat de la început până la sfârşit, spune ceva despre forţa echipei.”

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *