Din nou eşec pe teren propriu pentru ICIM Univ.”Vasile Goldiş”Arad

Din nou eşec pe teren propriu pentru ICIM Univ.”Vasile Goldiş”Arad

        Echipa de baschet CSU Alba Iulia, surpriza  sezonului în baschetul feminin românesc, nu a ascuns faptul că vine la Arad pentru a încerca o surpriză în faţa campioanei en-titre, BC ICIM. Şi spre surprinderea generală a şi reuşit acest lucru, tabela arătând la final ICIM Univ Goldiş – CSU Alba Iulia 56-58 (14-9, 27-13, 9-20, 6-16), după un meci, aşa cum o arată şi evoluţia scorului, cu două părţi total diferite.
Debutul de partidă a fost unul echilibrat, Alba Iulia încercând să demonstreze că de această dată nu a venit la Arad doar pentru a face act de prezenţă. Oaspetele preia pentru prima oară conducerea, 4-0, dar arădencele revin prin două coşuri consecutive de 3 puncte. Se merge cap la cap până în min. 7, când de la scorul de 8-8 gazdele se desprind pe tabelă şi reuşesc să câştige primul sfert graţie mai ales reuşitelor Suzanei Milovanovic.
Sfertul doi a aparţinut în totalitate gazdelor, care se desprind la 33-16 în min. 15, după reuşitele lui Brosovszky, Green şi Drăgoescu. Cea mai mare diferenţă s-a consemnat cu un minut înainte de pauza mare, atunci când tabela arăta 41-20 în favoarea ICIM-ului. Parker reduce însă diferenţa după ce transformă două libere, dar cele 19 puncte diferenţă păreau să arate că balanţa se înclină în favoarea campioanelor en-titre.
Susţinute frenetic pe tot parcursul partidei de o mică, dar inimoasă galerie, oaspetele par să nu accepte însă ideea înfrângerii. Elevele lui Zoran Visici par în schimb să fi lăsat concentrarea şi luciditatea la vestiare, iar diferenţa pe tabelă se micşorează cu fiecare minut. La mijlocul sfertului trei Korinne Campbell reuşeşte să mai ducă o dată ICIM-ul la 16 puncte, dar din acest moment gazdele nu se mai regăsesc şi reuşesc să mai marcheze un singur punct până la finalul sfertului.
Pauza dintre sferturi nu se dovedeşte un sfetnic bun pentru arădence, total debusolate, iar Ekaterina Abramzon reuşeşte de abia al doilea său coş din acţiune în acest meci, care însă aduce egalarea, 50-50. De aici se merge cap la cap până în ultimul minut, când la scorul de 55-55 Monika Brosovszky este faultată şi beneficiază de două aruncări libere. Prima dintre ele este transformată şi ICIM preia conducerea cu opt secunde rămase de joc. Moni o ratează însă pe cea de a doua, Parker recuperează şi o lansează pe Harrison pe contraatac. Aceasta evită inteligent blocajul arădean şi scoate foarte bine mingea la Ekaterina Abramzon, care aruncă din afara semicecului, reuşind un superb coş de trei puncte, provocând isteria în tabăra celor de la Alba Iulia.

“A fost un joc dificil, în prima jumătate oaspetele au dat totul, iar în cea de-a doua jumătate au jucat mai agresiv, iar ofensiva noastră a întâmpinat o serie de probleme. Echipa noastră a pierdut astăzi datorită loviturilor de trei puncte reuşite de fetele de la Alba Iulia, asta s-a văzut şi pe finalul partidei. S-a întâmplat ceva ciudat astăzi, am avut la un momendat un avantaj de 21 de puncte, am avut posibilitatea să rotim toate jucătoarele, din păcate nici Green nu s-a ridicat la nivelul ei astăzi, Graham a acumulat 5 greşeli, per ansamblu am jucat rău şi iată aşa am pierdut astăzi” – a declarat Zoran Visic, antrenor ICIM Arad.

ICIM: Green 15 (4×3) – Brosovszky 9 (2×3), Campbell 9 – Graham 4, Toma 2. Au mai jucat: Drăgoescu 5 (1×3), Milovanovic 8, Nagy 4. Rezerve: Grădinaru, Crăciun, Moraru. Antrenor: Zoran Visic

Alba Iulia: Tarţa 10 – Salley 12 (2×3), Harrison 11 (1×3) – Abramzon 8 (1×3), Parker 14. A mai jucat: Dincă 3 (1×3). Rezerve: Manta, Negru, Precup, Voica, Grama şi Ceauşu. Antrenor: Tomas Bilek.
Au arbitrat: Fabiana Niţu (Sibiu) şi Cristian Trofim (Timişoara). Observator: Radu Vaida (Oradea).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *