CS Municipal a luat marele premiu, la Ziua Judoului Arădean

CS Municipal a luat marele premiu, la Ziua Judoului Arădean

Sala Polivalentă din oraşul nostru a găzduit în weekend un adevărat regal pe tatami, ce a debutat sâmbătă, cu tradiţionala Cupa CSM Arad, la startul căreia s-au reunit aproape 500 de sportivi. Duminică a fost rândul Zilei Judoului Arădean – eveniment ce se desfăşoară în memoria părintelui artelor marţiale româneşti, Mihai Botez – și a ultimei etape a Euroligii. A doua zi de competiţii a debutat cu o demonstrație de ju jitsu a lui shihan Pavel Milovan și a discipolilor săi de la Seishi Budo, în vreme ce Cristian Gavra și Dan Cuedan, directorul și adjunctul Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Arad, inspectorul școlar Paul Barta, profesorul universitar Petru Ardelean (Universitatea Aurel Vlaicu Arad) și Ioan Coste, directorul CSȘ Gloria, le-au dat bun venit competitorilor. Pentru al treilea an la rând, ultima etapă a Euroligii la judo s-a disputat la Arad. După confruntările de pe tatami, s-a făcut clasamentul la general, prilej cu care s-au acordat cupele și medaliile pentru ediția 2018. În cadrul Zilei Judoului Arădean, cele mai multe prezențe pe podium le-a totalizat CSM Arad, așa că premiul de 1000 de euro a fost ridicat de antrenorii Dorin Drimbe și Arpad Nagy.

Silviu Turc: „Ne bucurăm că premiul cel mare a rămas acasă”
„Ne bucurăm că premiul cel mare a rămas acasă, sunt sigur că el va fi reinvestit în copii. Avem rezultate bune în special la categoriile mici, însă nici cu juniorii și cadeții nu ne prezentăm tocmai rău. Au fost aproape 700 de sportivi în cele două zile de competiții de la Sala Sporturilor din Arad, erau și mai mulți dacă nu ar fost programate la București Champions și Europa Leagul la judo. În rest, prezența la Euroligă a fost bună. Ca și organizare, am învățat și noi de la cei din jur, suntem la a șasea ediție aici la Arad și am ridicat ștacheta an de an, prin trofee și plachete tot mai frumoase și, deci, mai prețioase. Vreau să mulțumesc tuturor delegațiilor din țară și străinătate prezente la Arad, cu o mențiune specială pentru prietenii noștri din Germania, fraților Zimmermann, care au ridicat clar nivelul competiției”, a menționat Silviu Turc, principalul organizator al întrecerilor de duminică.

Medaliile arădenilor:

Euroligă

-38 kg Băieți

1. Iustin Rus (CS Judo Arad), 3. Ciprian Corleciuc (CSM Arad)

-36 kg Fete

1. Carolina Szabo (CSM Arad)

-50 kg (băieți)

1. Nicolae Țîrle (Unirea Sântana), 3. Alexandru Terek (CSȘ Gloria)

-55 kg Băieți

3. Flavius Pop (CSM Arad) și Raul Găman (CSȘ Gloria Arad)

-73 kg Băieți

1. Sofian Popa (CSM Arad). 2. Emanuel Roșu (CS Lipova)

-81 kg Băieți

3. Gabriel Calmar (CSM Arad)

+63 kg Fete

2. Andreea Ciopraga (CSM Arad)

+81 kg Băieți

3. Andrei Țole (CSȘ Gloria Arad) și Dominik Albert (Victoria Nădlac)

Ziua Judoului Arădean

Under 18

-57 kg Fete

1. Roxana Iosub (CSM Arad)

-60 kg Băieți

2. Alexandru Sabou (Victoria Nădlac), 3. Cristian Brînda (CS Zerind) și Paul Boltag (CSM Arad)

-63 kg Fete

3. Eszter Kurti (CSM Arad)

-73 kg Băieți

2. Adrian Boncea (CSȘ Gloria Arad)

-90 kg Băieți

2. Adrian Țole (CSȘ Gloria Arad)

+ 90 kg Băieți

1. David Nagy (CS Universitatea), 3. Raul Lakatos (Victoria Nădlac)

Under 23

-57 kg Fete

3. Roxana Iosub (CSȘ Gloria)

-60 kg Băieți

3. Paul Boltag (CSM Arad)

-63 kg Fete

2. Eszter Kurti (CSM Arad), 3. Roberta Zăncescu (CSM Arad)

-81 kg Băieți

3. Darius Giurgiu (CSȘ Gloria)

-73 kg Băieți

2. Darius Volinter (CS Universitatea) 3. Dusan Mraz (CSȘ Gloria)

-66 kg Băieți

2. Dusan Mraz (CSȘ Gloria). 3. Alexander Păcurariu (CSM Arad)

-100 kg Băieți

2. David Turc (CSM Arad).

Cupa CSM-ului a reunit la start aproape 500 de judoka!

Cupa CSM Arad la judo, competiţie internaţională ajunsă la ediţia a zecea, a reunit la start un număr de 480 de judoka de la 42 cluburi din, Ungaria, Serbia, Croaţia, Germania, Austria, SUA, Repubica Moldova şi România. Au mai fost prezenţi simpatizanţi, susţinători, părinţi şi sponsori. „Anul acesta am sărbătorit mai multe evenimente: 100 de ani de la Marea Unire, 50 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo, 45 de ani de la înfiinţarea CSM Arad şi tot anul acesta se împlinesc 10 ani de Cupa CSM Arad. Trebuie să evidenţiem că sufletul acestei cupe, care a juns la ediţia X-a, se datorează antrenorului Dorin Drimbe”, e mesajul organizatorilor. În deschiderea competiţiei, directorul Clubului Sportiv Municipal Arad, Lucia Mihalache, a oferit, în semn de respect şi apreciere, plachete de merit celor care au avut o contribuţie la dezvoltarea judoului arădean. La finalul competiţiei, CSM Arad s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe cluburi, urmat de Clubul Sportiv Liberty Oradea, Judo Club Fuşle Satu Mare şi Partizan Belgrad.

Record de participare: CS Municipal – primul loc pe tatami

Anul acesta, Cupa CSM Arad a avut cea mai mare participare ca număr de judoka. În contextul unei participări atât de masive a sportivilor, desigur că şi durata competiţiei a fost lungă, aproximativ 12 ore, fiind foarte solicitantă atât pentru sportivi şi antrenori, cât şi pentru părinţii care au participat alături de copiii lor. Mulţumim pentru înţelegerea şi răbdarea dumneavoastră! Mulţumim tuturor celor care au ajutat ca această competitie să se desfăşoare în bune condiţii. Considerăm că a fost un concurs reuşit, ne-am planificat ca pe viitor să ţinem această competiţie pe durata a două zile”, e mesajul lui Dorin Drimbe, în numele tuturor organizatorilor.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *