Copil, vicecampion în Slovacia. Salt de cinci locuri ATP

Copil, vicecampion în Slovacia. Salt de cinci locuri ATP

Marius Copil îşi continuă parcursul excelent din acest final de an. Tenismanul arădean a fost învins de slovacul Norbert Gombos în trei seturi, 7-6 (8), 4-6, 6-3, în finala turneului challenger de la Bratislava, dotat cu premii totale de 85.000 de euro.

Copil (26 ani, 133 ATP) s-a înclinat după două ore și 10 minute în fața unui adversar aflat pe locul 161 în ierarhia mondială. „Tunarul din Carpați”, care a reușit 16 ași, cu doi mai puțini decât adversarul, se alege cu un cec de 7.200 euro și 65 de puncte în ierarhia ATP.

Copil câștigase singurul lui meci de până acum împotriva lui Gombos, anul trecut, în Cupa Davis.

Până în finală, Copil câştigase în anterioarele două meciuri patru seturi la tiebreak! În sferturi, cu belarusul Igor Gherasimov, 7-6 (4), 7-6 (5) şi în semifinale cu rusul Medvedev, cap de serie numărul șase, 7-6 (8), 7-6 (5).

Pentru Copil a fost a treia finală challenger în acest an, după cea câștigată în urmă cu două săptămâni la Budapesta și cea pierdută la Surbiton (Marea Britanie).

Tenismanul de la CSM Arad a făcut un salt de cinci poziții în clasamentul ATP și ocupă în această săptămână locul 133, cu 475 puncte.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *