Andrei Gag este campion naţional şi în sală

Andrei Gag este campion naţional şi în sală

Atletul Andrei Gag, legitimat la CSM Arad, a cucerit aurul în proba de aruncare a greutăţii, în cadrul Campionatelor Naționale de atletism în sală, desfăşurate în recent renovata sală a complexului “Lia Manoliu” din Bucureşti. Gag şi-a reconfirmat valoarea şi a aruncat 20,03 metri, iar la final a fost premiat de Federaţia Română de Atletism cu suma de 4.000 de lei, clasându-se pe locul 7 într-o ierarhie a celor mai buni sportivi la cele trei etape naţionale. Atletul arădean se pregăteşte de Balcaniadă, programată duminică în Turcia şi de Europenele de la Praga din 6-8 martie, unde speră să obţină un rezultat notabil.

A aruncat bine, dar cu rezerve destul de mari, aşa că mă aştept la un rezultat în creştere la Balcaniadă. Nu este record personal, cum greşit se scrie, cea mai bună aruncare a sa datează din 2014, locul 2 la Balcaniada de sală, cu 20,17 metri. Sper să crească şi mai mult până la Europene, principala competiţie a începutului de an”, ne-a declarat antrenorul sportivului, Ionel Oprea.

Cel mai probabil, Andrei Gag nu va putea fi văzut şi la Arad, în cadrul Campionatelor Naţionale de aruncări lungi din 3-5 martie, o primă competiţie oficială găzduită de stadionul Gloria. „Nu cred că va putea participa la Naţionalele de la Arad, pentru că în acea perioadă este angrenat cu lotul naţional în vederea Europenelor”, mai spune Oprea.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *