UTA a salvat un punct pe final, 2-2 cu CSM Rm.Vâlcea
În faţa a doar 5-600 de spectatori prezenţi pe stadionul Motorul, UTA a debutat ezitant în noul sezon al Ligii a II-a, eşalon cu un format inedit – o singură serie de 20 de echipe. Revenită abia aseară la Arad, după stagiul de o săptămână din Italia, echipa arădeană a început ca din puşcă meciul cu CSM Rm.Vâlcea: Copil l-a lansat pe Rus în adâncime, atacantul arădean l-a depăşit în viteză pe Samson, centrarea sa din marginea careului găsindu-l liber la 10 metri pe Dennis Man, care nu avea cum să rateze, 1-0 din minutul 3. Oltenii lui Jerry Gane au trecut însă bine peste lovitura din debut, fiind preocupaţi de joc şi mai ales de posesie. Geantă şi Vasile au avut două incursiuni periculoase în preajma porţii arădene, dar au fost blocaţi de fiecare dată de fundaşii UTA-ei. Golul egalizator avea să pice în minutul 20, atunci când Geantă, bine găsit de Drăghici, a şutat plasat de la 16 metri, la colţul scurt, mingea uşor deviată păcălindu-l pe Miron. Peste doar un minut, Rus a ratat ocazia meciului, şutând peste poartă din doar şase metri, în urma unei acţiuni excelent lucrate de Strătilă şi Copil. În continuare avea să se joace pe contre, Curtuiuş, respectiv Cârstea, fiind la originea a două şuturi periculoase.
Un penalty cât două puncte…
Cu două minute înainte de pauză s-a consemnat poate punctul psihologic al meciului: Strătilă şi-a luat din nou rolul în serios, a driblat elegant în careu, fiind faultat clar de Dumitraşcu, centralul sătmărean arătând fără ezitare punctul cu var. Penalty pe care arădenii l-au bâlbâit incredibil, Chindriş lăsându-l pe Copil să execute. Mijlocaşul arădean a şutat în dreapta lui Muţiu, fiind însă ghicit de portarul vâlcean, care s-a întins şi a apărat. La ultima fază a primei reprize, oaspeţii au cerut şi ei penalty la căderea lui Vasile în careu, după un duel cu Manea, fără însă a-l îndupleca pe Mazilu, care a fluierat doar finalul primelor 45 de minute. La fel ca în start, UTA a început furtunos mitanul secund, dar Rus, Curtuiuş şi Copil au ratat în decurs de doar cinci minute trei şanse mari, care aveau să conteze şi ele în economia jocului. UTA a cerut fără succes un nou penalty în minutul 51, când centrarea lui Rus ar fi fost oprită cu mâna în careu, de un fundaş advers.
Oltenii au profitat de căderea UTA-ei
Odată încheiat forcingul arădean, Vâlcea a început să iasă din nou la joc, iar Geantă a trecut pe lângă al doilea gol în minutul 54, şutul său din cădere fiind reţinut de Miron, pentru ca peste alte două minute, Vasile să şuteze puţin alături, după o cursă excelentă pe stânga. Tot oltenii au fost aproape de reuşită în minutul 63, acelaşi activ Geantă ratând întâlnirea cu mingea în faţa porţii goale, după o centrare a lui Ceapă, scăpat singur în careu. În cădere fizică şi fără busolă la mijloc, UTA putea fi taxată în minutul 67, dar centralul Mazilu nu a acordat nimic la duelul din careu între Drăghici şi Manea, fază la care oaspeţii au solicitat din nou penalty. Superioară timp de 20 de minute, Vâlcea a înscris până la urmă în minutul 73, Cârstea reluând balonul în plasă din doar cinci metri, după ce Miron a respins în faţă un şut puternic expediat de Georgescu.
Gol egalizator abia pe final
Oltenii aveau însă să cedeze iniţiativa după ce Drăghici a fost eliminat pentru două galbene, în minutul 77. Cu un om mai mult pe teren, UTA a luat cu asalt careul advers, dar centrările lui Strătilă şi şuturile lui Man nu şi-au atins ţinta. Când poate puţini mai credeau, alb-roşii au egalat în minutul 88, atunci când în urma unei faze prelungite de atac, Curtuiuş a şutat din întoarcere de la 13 metri, mingea deviată ducându-se sub transversală. Încurajaţi din tribune, utiştii au încercat să dea lovitura în prelungiri, dar fără succes, scor final 2-2! Punct obţinut in extremis, de UTA, care putea chiar să câştige dacă nu rata un penalty şi alte câteva ocazii rarisime la scorul de 1-1.
Formaţii oficiale:
UTA: Miron – Costin, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș (83 Jorza), Man, Copil (60 Andor) – Rus (60 Ad.Petre), Curtuiuș.
Vâlcea: Muţiu – Samson, Pârvulescu, Neag, Dumitrașcu – Drăghici, Vasile – Cârstea, Stana (55 Georgescu), Ceapă (80 Munteanu) – Geantă (74 Mihai Ovidiu).
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Marius Marica (Bistrița Năsăud), Doru Lucaciu (Cluj). Observatori: Dan Monea (Cluj), Mircea Sârbu (Hunedoara).