
Meszar le spulberă încă o dată speranțele utiștilor: „Nu aplicăm pentru licența europeană, nu avem echipă care să spere la un loc în cupe!”
UTA a început bine play-out-ul, scor 2-0 cu Oțelul Galați și a urcat până pe locul 9, peste Farul și Petrolul. Odată cu acest succes, antrenorul Mircea Rednic și jucătorii săi au prins curaj și au vorbit zilele trecute de o nouă șansă de a termina pe primele două locuri din play-out-ul SuperLigii și de a disputa barajul pentru Conference League. Doar că utiștii nu sunt la curent cu acțiunile conducerii și până la urmă cu realitatea de la club și așa cum anticipam, conducătorul de facto al UTA-ei a anunțat că nu se aplică nici în acest an pentru licența de cupe europene, iar motivele ar fi multe. Cel mai important este spunem noi restanțele financiare către jucători actuali sau poate și foști, un minus mare pentru conducerea clubului. Sigur că Meszar caută din nou tot felul de alte scuze și motive, unele puerile și demne de un conducător slab . „Bătrâna Doamnă” are destule probleme să-și completeze chiar și dosarul de licențiere pentru ediția 2025/2026 a SuperLigii, pentru că trebuie să-și lichideze datoriile. „Ca în fiecare an, este o perioadă extrem de importantă. O adevărată provocare ce necesită multă muncă, eforturi din partea colegilor și resurse. Implicarea este maximă pentru a duce la bun sfârșit procesul de licențiere, dosarul trebuie depus la Federație până pe 31 martie, iar completări se mai pot aduce, eventual, până pe 15 aprilie”, le-a declarat Alexandru Meszar colegilor de la sportarad. Așa cum vă spuneam, conducătorul arădenilor admite faptul că nici în această primăvară UTA nu va aplica pentru licența UEFA.
„Din punctul meu de vedere, nu cred că o echipă din play-out poate ajunge să joace în cupele europene după acele baraje. Nu s-a întâmplat până acum în SuperLigă și nu văd cum să se întâmple și în acest an. Competițiile europene sunt pentru formațiile din play-off, iar clasamentul după 30 de etape spune că UTA nu are echipă în primele șase clasate. Dincolo de asta, lunile iunie și iulie sunt foarte importante pentru un club ca al nostru. Sunt contracte care se încheie, trebuie făcute altele pe baza unei selecții ce nu se poate face cu gândul la niște meciuri cu miză ridicată precum cele pentru locul din Conference League. În plus, jucătorii au nevoie de vacanță pe care nu știu când o pot lua dacă pe 12 iulie începe noul sezon. Când mai faci pregătirea, un mini-cantonament măcar? Dar, repet, principalul motiv pentru care clubul UTA nu va aplica pentru licența UEFA e legat de faptul că nu avem echipă care să spere la un loc în cupele europene”, a adăugat Meszar pentru sursa mai sus citată.
Așadar, chiar dacă se va clasa pe unul dintre locurile 7 sau 8, care i-ar permite susținerea primului baraj pentru Europa, UTA nu va avea dreptul să-l dispute fără licența UEFA. Până la urmă, clubul arădean a aplicat o singură dată pentru licență la FIFA, în sezonul 2022-2023, când avea să dispute barajul pentru menținere/promovare în SuperLigă. În acest sezon, cel mai probabil doar Sepsi Sfântu Gheorghe și Farul Constanța vor obține licența pentru UEFA dintre formațiile ce joacă în play-out. Interesantă va fi și reacția administrației locale, pentru că în iarnă fostul viceprimar Ilie Cheșa propunea ca UTA să primească finanțări și în funcție de performanțele obținute, nu doar să se arunce bani publici pe mediocritate.