Judoul şi atletismul vin tare din spate, la CS Universitatea Arad
Clubul Sportiv Universitatea Arad începe în forţă şi 2017. Directorul Ovidiu Şerban, alături de Ramona Haidu, antrenoare a secţiei de gimnastică aerobică şi Marian Grindei, antrenorul divizionarei secunde de rugby, au fost prezenţi astăzi, într-o conferinţă de presă, pentru a puncta principalele rezultate recente, dar şi pentru a prezenta obiectivele şi ambiţiile clubului universitar în acest an. Aşa cum a promis, Şerban pune accent tot mai mult pe judo şi atletism, iar cele două secţii au primit întăriri, noile achiziţii urcând deja pe podiumurile naţionale.
Vlad Luncan, vicecampion de seniori pe tatami
La judo s-a remarcat Vlad Luncan (18 ani), transferat la CSU Arad, vicecampion naţional de seniori la categoria 60 de kilograme. Luca Kunszabo, considerat o mare speranţă a judoului românesc, e şi el sportivul clubului arădean, aflându-se în refacere după problemele medicale din ultima perioadă. “Secţia de judo numără opt sportivi, coordonaţi de domnul antrenor Telechi, iar la sfârşitul acestei săptămâni au Campionat Naţional sub 21 de ani, la Drobeta Turnu Severin. În judo nu mai sunt duble legitimări, Luncan şi Kunszabo sunt 100% ai noştri, dar avem un protocol semnat cu Liberty Oradea, club cu care vrem să colaborăm şi în continuare. De asemenea, aşteptăm sportivi de perspectivă şi de la CSS-LPS, pe linia domnului Telechi”, spune Ovidiu Şerban.
Atletul Nicolae Coman, triplu medaliat la Naţionale
CSU Arad a dat lovitura şi la atletism, noua achiziţie, Nicolae Coman (19 ani), sportiv cu dublă legitimare cu CSA Steaua, triplu medaliat la Naţionalele în sală, argint la 1500 de metri, tineret şi seniori şi bronz la seniori, pe distanţa de 800 de metri. Coman e component al lotului naţional al României. “În zilele următoare vom semna şi cu o mare speranţă a semifondului românesc. Nu e foarte cunoscută, e junioară, dar se află în topurile Federaţiei şi e considerată una dintre cele mai de perspectivă atlete române”, mai spune Şerban, care speră ca sportivii săi să se remarce, în curând şi pe plan internaţional, cu rezultate pe măsură în competiţiile majore, aşa cum e cazul gimnasticii aerobice. “La atletism avem şapte sportivi: Sorin Mîneran, Mădălina Florea, Nicolae Coman, dar şi cei doi aruncători, Raul Rusu şi Denis Both, care au dublă legitimare cu CSM. Am rămas neplăcut surprins să constat că cei doi apăreau în presă doar ai CSM-ului, pe când eu îi susţin financiar aproape complet, le plătesc indemnizaţie, deplasări şi cantonamente. De asemenea, Mîneran mai lucrează cu doi copii de perspectivă.”
Şerban: “Judoul şi atletismul, la nivelul gimnasticii”
Ovidiu Şerban are ambiţia de a duce judoul şi atletismul la nivelul secţiei de gimnastică aerobică, în continuare “regina” clubului universitar: “Unul din dezideratele mele a fost să întăresc secţiile de judo şi atletism, dar şi de a manageria, de a ne dezvolta şi de a duce rezultate şi imagine în folosul clubului şi al Ministerului, dacă se vrea chiar şi al Aradului. Vă spun că suntem pe un trend ascendent şi am încredere că la sfârşitul anului vom ajunge la nivelul secţiei de gimnastică aerobică, care păcat că nu e sport olimpic”, a mai spus directorul CSU Arad.
Gimnastica aerobică, în top la Open Cehia
Secţia de gimnastică aerobică a punctat şi ea recent, chiar în week-end-ul trecut, la Open Cehia, concurs internaţional puternic, cu participarea a 12 ţări, printre care şi redutabila Chină. CS Universitatea Arad a încheiat competiţia juniorilor I cu un bilanţ notabil: două locuri 1, la aerobic dance şi grup, locul 2 la trio şi locurile 4 şi 5 la individual. Clubul arădean a fost reprezentat de Denisa Maxinan, Francesca Morar, Zsofia Meszar, Anna Meszar, Alexandra Perpelici, Anamaria Rugină, Iasmina Cuzmanov şi Dacina Neciu. La juniori III (8-9 ani), CS Urania Arad a obţinut un loc 2 la grup, locul 3 la trio şi încă două locuri 5, la grup şi trio. “A fost prima participare a noastră după nou cod de punctaj. Am intrat într-un nou ciclu olimpic, iar punctajele se mai schimbă, trebuie să ne aliniem şi noi cerinţelor. A fost o verificare foarte bună, două dintre sportive făcându-şi deja apariţia pe plan internaţional. Avem un viitor frumos, sportivi de mare perspectivă, care îşi doresc să facă performanţă. Nu va fi uşor, vom întâmpina şi greutăţi, dar important e să le depăşim pe toate şi să ne atingem obiectivele”, spune Ramona Haidu, antrenoare a secţiei de gimnastică aerobică.
Gabriel Bocşer, două Cupe Mondiale şi Europene
La nivel de seniori, Gabriel Bocşer va participa la două etape de Cupă Mondială, în aprilie cea di Japonia şi în luna mai în Portugalia. “Punctul culminant al anului vor fi Jocurile Mondiale din Polonia, de la sfârşitul lunii iulie, unde Bocşer va concura în minim două probe. Sperăm să ne întoarcem de acolo cu minim două medalii”, mai spune Ramona Haidu. Tot în acest an, la sfârşit de septembrie, se va desfăşura Campionatul European de juniori şi seniori, cu arădenii Gabriel Bocşer (seniori), respectiv Francesca Morar şi Zsofia Alexandra Meszar (junioare) la start.
Salarizarea ţine pe loc echipa de rugby
Rugby-ul, marele “of” al lui Şerban, a fost lăsat special la urmă, pentru a dezbate pe larg problemele sportului cu balonul oval din oraşul nostru. În principiu discutăm de aceeaşi poveste, cu marea problemă legată de salarizare. “Nu ne putem apropia, ca salarizare, de Superligă, deci nu putem face pasul mai departe. Avem tot ce ne trebuie, mai puţin salarii. Am avea nevoie de un buget de 100 de mii de euro, să semnăm un contract de sponsorizare, iar banii să ajungă la echipă. Din păcate, nici nu vine nimic din spate, juniorii sunt tot mai puţini. Din cei 40 de copii apăruţi în ultima vreme, doar vreo 2-3 au făcut pasul spre rugby-ul de performanţă. Pentru a te integra în acest sport, foarte special, trebuie să ai un anumit temperament, o anumită cultură şi creştere, de aceea la rugby copilul trebuie să înceapă la o vârstă fragedă, de 7-8, maxim 10 ani, pentru că vorbim de un altfel de a fi, un altfel de a te comporta”, spune Ovidiu Şerban.
Grindei speră la play-off: “Încă avem şanse”
Antrenorul Marian Grindei anunţă obiectivele şi ambiţiile echipei arădene, momentan pe locul 6 în Divizia Naţională (liga secundă): “Planurile noastre sunt să terminăm în primele patru locuri şi să prindem play-off-ul, încă avem şanse. Ne-am pregătit bine pe plan local, la Şega am făcut şi pregătire fizică, iar în iarnă am fost într-un cantonament la Băile Felix. Singura noutate e Borş, jucător bun, uvertură, care ne poate ajuta în partea a doua a campionatului. Fost în anii trecuţi pe la loturile naţionale de juniori, a jucat în Spania, dar era prea departe de familie, plus că are şi doi copii. Sperăm să îl putem rezolva, cu actele, până la meciul de sâmbătă, de la Buzău. În rest lotul e acelaşi, nu avem accidentaţi.” CSU Arad dispută primul meci oficial din acest an sâmbătă, ora 10, la Buzău, cu Stejarul, într-o restanţă contând pentru etapa a 5-a a DNS.