Înfrângere cu…olteni
Sîmbătă, 15 martie, ora 11:00, stadion Francisc Neuman, teren bun, vreme însorită, spectatori: 600.
UTA: Boșneag – Oltean, Ola, Mardare, Neagu – Monac (Surugiu), Lazea, Popescu, Zaluschi (Diarra) – Laso – Sălăjan (Ibe).
Rezerve: Horvat, Seussi, Faye, Ardelean.
Antrenor: Adrian Falub.
CS U. Craiova: Brac – Cârjă, Jason, Vătăjelu, Ganea, Pătrașcu, Pleșan (Ionescu), Sin (Ivan), Ljubinkovic, Curelea, Ferfelea (Valschis)..
Rezerve: Irimia, Velcovici, Tomici, Kitanovski.
Antrenor: Silviu Lung.
Arbitri: Sorin Antonie (Bucureşti) – Petru Gaşpar (Timişoara) şi Răzvan Nistoran (Reşiţa). Rezervă: Vladimir Nagy (Aiud).
Observatori FRF: Ioan Onicaş (Zalău) şi Cristinel Ristache (Reşiţa).
Un meci dezechilibrat din start se anunţa partida dintre UTA Arad şi CS Universitatea Craiova, formaţia primăriei din Craiova. Nu doar poziţia în clasament a celor două echipe, oaspeţii pe locul 2, arădenii pe acelaşi loc daca întorci clasamentul, anunţa echipa craioveană ca favorită. Formaţia craioveană, rămasă, totuşi, fără antrenor principal, Ovidiu Stângă fiind demis cu două zile înaintea meciului, beneficiază de stabilitate din toate punctele de vedere, de un lot numeros şi cu mulţi fotbalişti ce au evoluat în prima divizie. În schimb UTA, după cum declara chiar antrenorul ei, Adrian Falub, „are destule carențe grave de ordin fizic sau tehnico-tactic. Nici despre omogenitate nu are rost să vorbim, căci nu avem ce”.
Totuşi, la finalul meciului din cadrul etapei a XVII-a a ligii a II-a, doar scorul final a vea să confirme calculul hârtiei. Partida a fost una în general echilibrată, fără prea multe ocazii de gol, UTA având şi ea şansele ei, chiar dacă a jucat aproape o oră cu un om în minus, căpitanul Neagu fiind eliminat după o presupusă lovitură cu cotul. Jocul alb-roşilor pare chiar să fie într-un progres faţă de precedentul, cu Mioveni, însă un lucru pare să devină certitudine pentru iubitorii fotbalului, nici o formaţie din seria B a ligii secunde, nu e favorită clară la promovare.
După cum era de aşteptat, Falub nu a riscat cu Feussi, nerefăcut complet, introducându-l în primul 11 pe Oltean, iar Sălăjan l-a înlocuit pe accidentatul Apostu. Meciul începe calm, cele două formaţii nu riscă prea mult, astfel că golul cade, practic, din nimic.
La prima acţiune mai consistentă de atac a Craiovei, în minutul 10, Pleşan centrează de pe dreapta, Oltean ezită şi îi oferă astfel şansa lui Sin să lovească mingea cu capul, Boşneag alunecă, iar balonul intră în poartă, 0-1.
UTA acuză puţin şocul, încearcă să ţină de minge dar nu poate pune în pericol poarta adversă. Oaspeţii sunt ceva mai periculoşi în atac dar fără a-şi crea mari ocazii de gol. Se scurg astfel încă 25 de minute până arădenii pun în pericol poarta olteană. Cu 10 minute înainte de pauză, UTA execută cu schemă un corner de pe dreapta, Popescu centrează pentru Mardare, care din marginea careului mic trimite cu capul peste poartă. După alte 2 minute, UTA rămâne în 10 oameni. La o fază care se desfăşura în altă parte a terenului, Ganea se prăbuşeşte la pământ de lângă Neagu, acuzând o lovitură cu cotul. Centralul nu a văzut nimic, dar la indicaţiile arbitrului de rezervă îl elimină pe căpitanul arădenilor. Forţat de împrejurări, Falub schimbă un mijlocaş central, introducându-l pe Diarra fundaş stânga. Craiova poate profita şi în minutul 43 ratează o mare ocazie, Ferfelea trimite pe lângă Boşneag, dar Mardare respinge acrobatic din faţa porţii goale.
La reluare, omul în plus al oaspeţilor aproape că nu se vede deloc, Ibe îşi face debutul la UTA înlocuindu-l pe Sălăjan. Alb-roşii încearcă să se apropie de poarta oaspeţilor, Craiova nu reuşeşte nici ea să-şi creeze mari ocazii de gol şi UTA pierde în faţa oltenilor un meci care nu contează prea mult în economia obiectivelor celor două formaţii.