Hadzovic continuă la Arad. FCC ICIM, noua denumire
FCC ICIM – noua denumire a echipei feminine de baschet a Aradului, asta după ce compania spaniolă FCC Environment a devenit sponsorul principal, încheie campania de transferuri din această vară cu anunțarea prelungirii contractului căpitanului echipei, Brankica Hadzovic.
Baschetbalista originară din Serbia bifează, astfel, al treilea sezon în tricoul galben-albastru. Venită în 2015 la ICIM, Hadzovic a fost una din piesele de bază ale echipei arădene, motiv pentru care probabil a fost preferată în continuare de conducerea clubului.
În cele două sezoane de la Arad, Hadzovic a avut medii de 12.8 puncte pe meci, cu un procentaj de 53% la aruncările de la semi-distanță. La capitolul pase decisive, aceasta a avut media de 4.4 per meci.
Hadzovic, Ferenczi, Tavic, Nagy, Mercea, Zidaru, Ciotir, plus americancele Vernet, Wingate şi Montgomery, sunt cele 10 jucătoare pe care va conta antrenorul sârb Bogdan Bulj în sezonul viitor.
O campanie de transferuri nu prea spectaculoasă şi un lot destul de subţire numeric, care cel mai probabil nu îi va permite ICIM-ului să lupte pentru titlu. Nu se pomeneşte nici despre vreo participare în măcar deja „celebra” Ligă a Europei Centrale, astfel încât iubitorii baschetului trebuie să se mulţumească cu meciurile din campionatul intern.
Fără vreun nume notabil la capitolul jucătoare românce, FCC ICIM va conta din nou mai mult pe straniere, care sunt însă doar 5 la număr.
Va fi un alt sezon, dar pare aceeaşi poveste, din care ICIM încearcă să iasă de vreo 3-4 ani. Suporterii probabil că speră din nou la titlu şi cupe europene – ca în vremurile deja tot mai îndepărtate, numai că realitatea e cu totul alta.
Sepsi Sfântu Gheorghe şi CSM Satu Mare s-au mişcat mai bine pe piaţa transferurilor, în special în privinţa jucătoarelor românce. Astfel, încât, cele două se anunţă a fi, încă de pe acum, principalele favorite la câştigarea campionatului.
Dinspre ICIM, care nu a putut-o întoarce nici pe Brosovszky de la Timişoara, se înaintează timid un obiectiv: clasarea între primele patru echipe. Nu ar fi foarte greu de atins, atâta timp cât Târgoviştea, în continuare cu blocaje financiare şi Clujul – total reconstruită în această vară – dau impresia că se pregăteasc de un sezon de tranziţie.