Doi dintre principalii performeri ai anului, puși la loc de cinste de CSM Arad: „Sferlea și Motorca, sportivi cu rezultate care ne onorează!”
Doi dintre principalii sportivi performeri ai anului de la CSM Arad sunt Mihai Motorca, atlet ce are dublă legitimare cu CSȘ Gloria Arad și Alesia Sferlea, jucătoare de tenis de masă. Ambii sunt componenți de loturi naționale de juniori II și se pot mândri în 2022 cu o salbă de medalii, atât pe plan național cât și internațional, reușind să se remarce nu doar prin prezențe pe podiumul intern, balcanic sau european, dar mai ales prin faptul că au reușit să performeze și în condițiile în care au concurat, uneori, chiar și cu sportivi mai mari decât ei, ca și vârstă. Deși rezultatele sunt excelente, pentru antrenori și sportivi medaliile sunt ceva firesc și până la urmă reprezintă certitudinea lucrului bine făcut, ambii anunțându-se mari speranțe în sporturile pe care le practică. Iar conducerea Clubului Sportiv Municipal Arad, mai exact directorul Lucia Mihalache, a dorit să îi remarce pe cei doi și în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi la sediul clubului. Din păcate, Alesia nu a mai putut ajunge la timp, fiind pe drum din Croația, unde a participat la un puternic open internațional, la Varazdin. Ea a fost însă reprezentată de antrenorul ei, Cristian Dodean, cel care ne-a împărtășit impresiile despre prestația și rezultatele sportivei în acest an. Aruncătorul de disc Mihai Motorca, însoțit de antrenorul său, profesorul Constantin Miclea, a ajuns la sediul CSM Arad cu medaliile cucerite în acest an, deloc puține, el dezvăluindu-ne impresiile după performanțele din acest an:
Mihai Motorca are ambiții și mai mari în 2023: „Vreau să rămân în istorie!”
„Mă bucur pentru rezultatele și medaliile din acest an, prima medalie importantă pentru mine a fost cea de la Bar, din Muntenegru, unde am concurat la Balcanice a doua zi dimineață, după ce cu o seară înainte abia am ajuns. Drumul a fost foarte greu, circa 20 de ore, dar ne-am adaptat repede și chiar dacă alți sportivi au avut un avantaj față de noi, ajungând cu o zi mai devreme acolo, ne-am descurcat și am reușit să obțin aurul și să devin campion balcanic. Apoi au urmat Europenele de la Tel Aviv, Israel, unde am reușit să arunc discul la peste 60 de metri în calificări (n.n. 60,15, record personal) și să iau medalia de bronz în finală, cu un rezultat de peste 58 de metri. În fine, a urmat Festivalul Olimpic al Tineretului, unde aveam așteptări foarte mari și pot spune că mă bucur foarte mult pentru medalia de aur, dar nu sunt total satisfăcut de cifră, puțin peste 57 de metri. Sunt mândru că mi-a cântat imnul național și că am fost portdrapel al delegației României la FOTE. Anul viitor vreau să obțin rezultate și mai bune, în special la Europeanul de juniori I care va fi acasă, la Cluj-Napoca și unde sper să pot prinde finala. De asemenea, îmi propun să fac record național la juniori II și să rămân în istorie” , a spus Mihai Motorca, care este în acest an și multiplu campion național, dominând categoric proba de disc la nivel juvenil.
Constantin Miclea: „Ne-am îndeplinit toate obiectivele, an foarte bun și pentru Denis Both”
Antrenorul Constantin Miclea îi prevede un viitor frumos elevului său, care se pregătește de un an viitor și mai important pe plan internațional, cu alte șanse la medalii prețioase: „La anul urmează ediția normală de FOTE, pentru că ediția de anul acesta a fost cea din pandemie, rămasă restantă. Se va ține la Maribor, în Slovenia și vor putea concura sportivi de 16 și 17 ani, deci și Mihai. Cea mai importantă competiție din viața unui junior, care se organizează tot la 4 ani, se numește Jocurile Olimpice de Tineret, care se vor ține în 2023 la Veneția, în Italia și unde de asemenea vor concura sportivi de 16-17 ani și unde sperăm să facem o figură cât mai frumoasă. O altă întrecere foarte importantă va fi Campionatul European de juniori I, de la Cluj-Napoca, unde sunt sigur că Mihai va face baremul, am înțeles că e undeva la 56 de metri și apoi sperăm să prindem finala probei. Va fi ceva mai greu, pentru că vor fi sportivi mai mari decât el și se concurează cu discul ceva mai greu, de 1,75 kg., dar ne vom descurca. Practic, ne-am îndeplinit toate obiectivele din acest an, poate chiar acel 60 de metri de la Europene a fost peste așteptări. De la 1 octombrie va fi și bursier olimpic, deci sunt perspective de avea condiții cât mai bune de pregătire. Un an foarte bun are și Denis Both, calificat în premieră la un European de seniori, unde nu se ajunge deloc ușor. A aruncat aproape 75 de metri, dacă nu era ploaie poate arunca 77, dar a fost bine, o experiență frumoasă și un loc 18 la final. Am schimbat de ceva timp planul la suliță, acum se simte mult mai bine la antrenamente, a aruncat și 79,60 de metri și practic are altă împingere și tehnică. Am fost chiar vineri, la un Grand Prix la Budapesta, unde a luat locul 2.”
Cristi Dodean, despre Alesia Sferlea: „Poate ajunge chiar la nivelul Danei, de ce nu?!”
Cristian Dodean, antrenorul coordonator al secției de tenis de masă la CSM Arad, ne-a dezvăluit impresiile despre cadeta, de la anul junioară de mare viitor a clubului, Alesia Sferlea, cea care și ea se poate mândri în acest an cu titluri și medalii naționale, europene sau balcanice. Este, în 2022, campioană europeană de cadete cu echipa României, triplă medaliată balcanică și multiplu medaliată națională la cadete și junioare, iar performanțele pot continua la final de an, cu alte șanse de podiumuri, la Top 10 Europa și Mondiale: „A fost un an deosebit pentru ea, cu rezultate foarte bune, iar eu vreau să scot în evidență în special argintul național la junioare I, categorie de vârstă mai mare, rezultat extraordinar în perspectiva în care la anul nu va mai putea concura la junioare II. Va face pasul spre lotul de junioare mari, unde sper și cred că poate prinde naționala și Europenele. Va fi foarte greu, pentru că ea abia face 16 ani la anul, iar la junioare I sunt fete de până la 19 ani, deci va trebui să fie între cele mai bune 4-5 sportive din țară la această categorie, deși va juca cu sportive mai mari decât ea ca și vârstă, dar și cu o experiență în plus la acest nivel. Dar dacă se va menține la acest nivel arătat în acest an, se află în grafic și pe drumul cel bun. Să nu uităm că la sfârșitul acestei luni are Top 10 Europa la junioare II, în Franța, unde este calificată și în mod normal la sfârșitul anului avem și Mondial de junioare II, unde eu zic că echipa României are șanse bune de a merge spre medalie.
S-a mutat la Arad, unde o așteaptă un program intens
De asemenea, va juca din această toamnă meciuri tot mai tari în Superliga pe echipe, unde a avansat și cel mai important aș spune eu, s-a mutat la Arad, urmând să fie elevă a Liceului Economic. La Oradea încerca să se antreneze cât mai bine, dar aici vom face pregătire mult mai intensă, antrenamente mai multe, plus că i-am stabilit un program bine structurat, cu pregătire fizică la sala de aerobic și pe stadionul Gloria, dar și la bazin. Îi prevăd un viitor foarte frumos, pentru că are toate calitățile și de ce să nu ajungă chiar și la nivelul Danei (n.n .Dodean), este încă foarte tânără și ambițioasă să ajungă cât mai sus. Este un efort mare și din partea clubului, dar trebuia să facem pasul ăsta, sper și la ceva cantonamente și turnee de pregătire, pentru că fără ele nu ne putem menține la un nivel superior, așa cum ne dorim.”
Lucia Mihalache: „Sperăm să nu fim uitați la rectificarea bugetară”
Lucia Mihalache, fosta taleristă de succes a României, iar acum director al CSM Arad, știe foarte bine ce sacrificii fac sportivii pentru a ajunge la marea performanță, iar despre doi din principalii performeri ai anului are doar cuvinte frumoase: „Mă bucur că după doi ani de pandemie am reușit să scoatem capul în lume și noi, ca și club sportiv, cu toate că am făcut-o și în această perioadă ceva mai grea, cu acel bronz mondial la dublu mixt juniori obținut de sportivul nostru de la tir, Luca Joldea, alături de Daria Haristiade. Anul acesta avem doi sportivi cu rezultate extraordinare, Alesia Sferlea și Mihai Motorca, care muncesc foarte mult, se dăruiesc și fac eforturi mari pentru a ajunge cât mai sus posibil ca și rezultate. Aceste performanțe ale lor ne onorează și pe această cale țin să îi felicit, atât pe ei cât și antrenorii lor. Sperăm ca la rectificarea bugetară să nu fim uitați și să îi putem premia cum se cuvine, dar și să le achiziționăm materiale și echipamente sportive.”
Și tirul merge bine: Joldea și Haristiade trag la Europene și Mondiale!
„Pușa” Mihalache conduce cu succes și Federația Română de Tir Sportiv, iar 2022 este un nou an prolific, cu câteva performanțe deosebite. CSM Arad se poate mândri cu o secție de tir redutabilă, cu performanțe an de an, iar două din produsele de marcă sunt Luca Joldea și Daria Haristiade, cea din urmă fiind legitimată și la Dinamo București și concurând pentru clubul arădean doar în probe de glonț. „Avem rezultate foarte bune și la tir, Laura Ilie se menține la un nivel foarte sus, are medalii în acest an la Cupe Mondiale, Roxana Sidi are și ea argint la Cupa Mondială, iar zilele trecute un junior de la Olimpia, Francesco Tigănescu, a luat bronz european în proba de trap. Urmează Europenele de glonț din Polonia, unde va concura și sportivul nostru de la CSM Arad, Luca Joldea, iar apoi Mondialele cu probe de aer comprimat și glonț, cu Luca Joldea și Daria Haristiade. Luca a avut un an cu rezultate frumoase, sperăm că o să se lipească și de mult visata medalie europeană, pe care sunt convinsă că o va obține, pentru că este un sportiv serios, talentat și ambițios.”