CSU Arad trage linie în 2017. Șerban și-a dublat medaliații
CS Universitatea Arad și-a făcut bilanțul pe 2017, iar rezultatele sunt tot mai bune, Ovidiu Șerban declarând chiar că numărul medaliaților s-a dublat față de anul trecut. „În acest an, clubul nostru se poate mândri cu 36 de medaliați la concursurile de anvergură, față de cei 18 din 2016. Practic, ne-am dublat prezențele pe podiumul de premiere, plus un loc 5 la competiția națională de rugby în 7, cu regretul că s-a ratat la mustață poziția a 4-a.”
Judoul și atletismul, în creștere
Luând la rând secțiile, judoul se prezintă bine, cu Luca Kunszabo și Vlad Luncan, ambii medaliați naționali și internaționali, în pregătire în Japonia, cu lotul olimpic, care pregătește încă de pea cum Tokyo 2020. Gruparea universitară e pe cale să îl legitimeze și pe juniorul David Nagy, proaspăt vicecampion european de cadeți la sambo. O altă noutate a sfârșitului de an este Armando Lazea, care va deveni cât de curând noul antrenor al secției de judo. Atletismul a fost și el în prim-plan în acest an, performând prin Nicolae Coman, campion național la seniori și tineret la proba de 1500 de metri și la proba de cros (tineret), Cristina Simion, dublă campioană balcanică la seniori, în probele de 5000 metri și cros pe echipe și Sorin Mîneran, campion national la maraton pentru a patra oară la rând.
Aerobicul rămâne în top
Gimnastica aerobică rămâne pe primul loc la CSU Arad, 2017 fiind un an excelent pentru Gabriel Bocșer, triplu medaliat cu aur la Europenele pentru seniori, în vreme ce Zsofia Meszar și Francesca Morar au devenit și ele campioane europene cu echipa României, la proba de grup. Anamaria Rugină și Daniel Țavoc sunt și ei componenți ai lotului national, la juniori.
Achiziție de viitor la șah, rugby-ul în picaj
Tot cu ocazia bilanțului de final de an, Ovidiu Șerban a anunțat o achiziție pentru secția de șah. E vorba de micuța Flavia Sida, aceasta cucerind, deja, la doar 7 ani numeroase medalii și titluri, printre care titlul de campioană mondială la șah școlar, la proba de blitz. Marele of rămâne rugby-ul, echipa din liga secundă ocupând ultimul loc în clasament la final de 2017. Cu un buget lunar de 12 mii de lei pentru indemnizațiile jucătorilor, CS Universitatea nu poate performa nici măcar în eșalonul doi al rugby-ului românesc. Singurul scop al lui Șerban este menținerea echipei în viață, în speranța că la un moment dat vor apărea și sponsori sau un interes mult mai mare din partea autorităților locale.
Șerban mai vrea un sport de echipă
Șerban a mărturisit că își mai dorește un sport de echipă la club, de preferat polo sau baschet,doar că acest lucru necesită aprobare de la Minister, prin ordin de ministru, ceea ce e greu de obținut. Per total, CS Universitatea Arad are 108 sportivi legitimaţi, dintre care 37 sunt studenţi, 12 elevi şi doar cinci sportivi sunt cu dublă legitimare.