Colin Mesz: „Primăria este obligată să ajute UTA, ca simbol al orașului Arad!”
Despre situația la zi a „Bătrânei Doamne” am purtat o discuție cu un suporter înfocat al roș-albilor, Colin Mesz. Acesta a protestat în acest tur de campionat recent încheiat față de managementul după care este condus clubul, pe care-l consideră unul defectuos…
Rep.: Colin, este o nouă pauză competițională, deci o perioadă de incertitudine la UTA…
C.M.: Nu mă mir, e ceva normal. Așa ne-a obișnuit UTA de câțiva ani încoace. Autoritățile locale ne-au ajutat dintotdeauna, cu ghilimelele de rigoare, președintele Giovanni Catanzariti se chinuie din pur avânt. Una peste alta, nu mă surprinde situația, nici cu nemții care văd că nu mai vin.
Rep.: Am vorbit cu Iulian Olaru și mi-a spus clar că nemții ar fi interesați de clubul UTA.
C.M.: Nu știu ce vrea Olaru. Când s-a făcut SA, el a luat 51% din acțiuni fără să bage vreun leu. Apoi i-a cedat acțiunile lui Gio. N-am nimic cu el, dar când vii să cumperi o echipă de fotbal vii la patron și la primar. Din păcate, avem și conducerea orașului cea care este. Falcă nu a realizat, nu realizează și nu va realiza că nu el a făcut Aradul mare, ci UTA.
Rep.: UTA a făcut Aradul cunoscut în lume!
C.M.: Noi îi datorăm foarte mult acestui club, dar el, care nu este arădean, nu va înțelege niciodată treaba asta.
Rep.: Sunt de acord cu tine, dar Primăria nu este obligată să sprijine financiar echipa UTA.
C.M.: Ba da, este obligată, deoarece UTA este simbol al orașului! Nu trebuie să dea bani, dar să încerce să găsească investitori, ar putea. Sigur, dacă ar veni o firmă, un investitor să sprijine UTA, ar trebui să i se ofere ceva. Dar cum majoritatea firmelor care lucrează în oraș sunt firme de casă ale lui Falcă, acest lucru nu se poate realiza. Decât să dai 100.000 de euro la UTA, cu care nu poți să stai nici în Divizia C, mai bine îi dă la baschet, polo, handbal sau alte sporturi unde se poate face performanță cu acești bani. De ce nu se duce la Takata, de exemplu, unde din 2.000 de angajați ar putea să se cumpere 500 de abonamente la echipă? Și sunt atâtea firme de acest gen.
Rep.: Chiar dacă nu le-ar dori, dacă nu sunt microbiști, numai să le plătească.
C.M.: Exact. Să le dea oricine altcuiva dacă vrea sau nici măcar să nu le ridice. Să le plătească! Eu așa aș face.
Rep.: După atâtea compromisuri în ultimii ani cu cesiuni, driblări ale regulamentelor, cum o vezi pe UTA?
C.M.: Nu cred că există club în România care să nu fi trecut de pe o societate pe alta și să fenteze regulamentele. Se sparge buba la Rapid, mai nou și la Dinamo…
Rep.: Steaua a făcut mai multe societăți după revoluție…
C.M.: Până una alta, echipa care va juca la Arad, pe stadionul Francisc von Neumann se va numi UTA.
Rep.: Și se numește, pentru că, deocamdată, UTA n-a plecat din Arad. Nici la Arad nu a venit altă echipă!
C.M.: Probabil te referi la Recaș.
Rep.: Nu, la AEK.
C.M.: Da, a fost o cu totul altă echipă decât Poli.
Rep.: La ce speri de la 2013?
C.M.: La nimic. Am avut o discuție cu Gio, în perioada turului, din care n-a înțeles nimic. Nici nu am fost la câteva meciuri, în semn de protest. Mi-a spus că vor veni și rezultatele. Eu nu sunt suporter de rezultate, nu am fost la meci din cauza managementului prost de la club. Adică, pe lângă că suntem rupți în cur, mai suntem și fuduli. Ne arde de cantonamente în Antalya sau de transferuri ca Hidișan, cu zeci de mii de euro cheltuiți a proasta. Din păcate, nu ascultă de arădeni, ci de Mara sau de Tudor. Am spus și anul trecut să promovăm tineri.
Rep.: Foarte puțini au fost promovați.
C.M.: De trei ani ar fi trebuit făcut acest lucru, promovarea tinerilor, de când nu am avut drept de promovare. Dar răul cel mai mare în fotbalul românesc îl reprezintă Mircea Sandu și Mitică Dragomir. Nu ar fi trebuit să permită cluburilor, de mai mulți ani, să înceapă campionatul dacă au datorii. Nu se ajungea la situația de acum, cu atâtea echipe retrase pe parcursul campionatului.
Bogdan Cioara pentru ziarul “Sportul Arădean”