Chiar și pe un gazon horror, UTA trece de Craiova lui Mititelu și merge perfect acasă!
UTA a obținut o victorie importantă în această seară, 2-1 cu FCU Craiova, în unul din cele mai interesante și așteptate meciuri ale etapei a șaptea a Superligii. Așa cum anticipam, festivalul de muzică de zilele trecute, desfășurat pe Arena Francisc Neuman, a lăsat urme adânci și gazonul s-a prezentat sub orice critică, cu multe porțiuni vopsite și denivelate în zona de mijloc, dar și cu zone de pământ, fără pic de iarbă. O imagine horror, cum se vede poate doar prin ligile județene (foto, mai jos)! Au sărit și brazde de iarbă, la primele contacte pentru minge, transformând terenul, în special în partea sa de mijloc, într-o orezărie veritabilă. Dovadă că primarul Bibarț și acoliții săi au mințit când au zis că vor readuce terenul în condiții optime. Noroc că UTA a făcut un joc bun iar stadionul plin, cu aproape 9.000 de spectatori în tribune, a fost din nou un aliat perfect pentru o atmosferă de meci mare, la care au contribuit și cei peste 100 de suporteri olteni. Roș-albii au început excelent meciul și după două tentative ale lui Postolachi în primele cinci minute, deschiderea scorului am consemnat-o în minutul 9, atunci când Jobello a centrat excelent pentru Otele, iar nigerianul a înscris din plonjon cu capul, din șase metri, 1-0! Replica craiovenilor a fost palidă, doar două șuturi ale lui Baeten și Iancu dându-i ceva emoții lui Balauru. Totuși, cea mai clară șansă a oaspeților a avut-o Marquet, dar șutul acestuia din 16 metri a mers puțin alături, după o așezare a lui Compagno.
O primă repriză perfectă, cu Otele și Postolachi marcatori
UTA a închis bine spațiile și s-a apărat compact, făcând risipă de efort, iar pe contraatac a profitat de o recuperare a lui Cascini, utiștii au scăpat 3 contra 1 și pasa argentinianului a fost fructificată de activul Postolachi, care a înscris în chiar ultimul minut al reprizei din 12 metri, cu un șut plasat la colțul scurt. UTA a intrat cu 2-0 la vestiare, după o primă repriză solidă, în care Poenaru a câștigat clar duelul tactic cu Croitoru, rămas pe alocuri surprins de replica arădenilor, la marginea terenului. La pauză, Postolachi a ieșit, cel mai probabil accidentat, iar antrenorul Craiovei nu a mai avut de pierdut nimic, riscând totul pe cartea atacului, cu Bahassa și Sidibe introduși pe teren. Iar nou intratul Sidibe a fost în două rânduri aproape de gol, dar Benga s-a opus providențial în două rânduri, pentru ca un șut al lui Iancu, din 25 de metri, să ocolească de puțin poarta. UTA a făcut prea mult pasul în spate, oltenii au prins curaj și până la urmă au redus din handicap în minutul 58, Iancu marcând cu capul din câțiva metri, după un corner și o reluare a lui Compagno. Dominarea celor de la FCU a devenit copioasă, iar peste trei minute era să asistăm la egalare, șutul lui Asamoah, de la 17 metri, trecând puțin pe lângă poartă.
Oltenii au revenit, dar reduta arădeană a rezistat eroic
UTA a mai stăvilit atacurile Craiovei până în minutul 72, atunci când Iancu a șutat din 10 metri în plasa laterală după o acțiune bună de atac. Pe contraatac, în minutul 78, Șteau a scăpat singur dar a fost prins din urmă, i-a așezat totuși lui Jobello, mingea șutată de acesta de la marginea careului fiind reținută de Popa. Croitoru a riscat și mai mult pe final, introducându-l pe teren și pe Claudiu Bălan, în vreme ce Poenaru și-a betonat autobaza, cu Erico în locul lui Otele. Reduta arădeană a rezistat eroic, apărând cu stoicism avantajul minim. Balauru a salvat spectaculos la o lovitură de cap a lui Compagno, din prelungiri și UTA câștigă cu 2-1, victorie asigurată după o primă repriză foarte bună. Echipa arădeană bifează a treia victorie din tot atâtea meciuri acasă, în acest sezon al Superligii și face 10 puncte, urcând pe un intermediar loc 6, de play-off. Iar programul le surâde roș-albilor, cu meciuri accesibile săptămâna viitoare, marți la Mioveni și apoi sâmbătă, pe teren propriu cu Chindia.
Formații:
UTA: Balauru – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari (85 Dobrescu) – Isac (67 Șteau), Cascini – Otele (85 Erico), Ubbink (67 Matei), Jobello – Postolachi (46 Ademi). Antrenor: Ilie Poenaru
FC U Craiova 1948: R.Popa – Negru (83 Cl.Bălan), Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baeten (46 Sidibe), Iancu (74 Chițu), Van Durmen (46 Bahassa) – Compagno. Antrenor: Marius Croitoru
Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – George Neacșu (Cîmpulung Muscel) și Romică Bîrdeș (Pitești), Szabolocs Kovacs (Carei).
Camera VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș), Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Observator LPF: Zoltan Szekely (Baia Mare). Observator LPF: Marian Ivan (Brașov).