Norme ciudate pentru Superliga de rugby
Superliga Naţională de rugby, sezonul 2011 s-a incheiat, cu victoria celor din Baia Mare, dar deja acest lucru este istorie. Cu toţii ne gândim deja la sezonul 2012. Din primul eşalon au retrogradat CSU Arad şi U Cluj, cu reale şanse de a juca tot în primul eşalon al rugbyului românesc, şi au promovat Iaşiul si Petrosaniul. După noile norme impuse de federaţie ne punem o simplă întrebare”Pe ce stadioane se vor juca meciurile din Superligă în 2012″?
Cum bine vă amintiţi , în urma cu ceva vreme, Federatia Romana de Rugby vorbea despre o serie de norme pe care vor trebui să le indeplineasca echipele din Superligă, primdivizionarele de la noi din tară. A venit vremea ca aceste norme să fie aplicate din 2012. Cele mai importante prevederi sunt cele care fac referire la bazele sportive pentru a fi admise in competitie, şi vi le vom enumera mai jos:
Astfel, conform anuntului initial, daca nu exista 4 vestiare, culoar de acces sau tunel, tribune cu minimum 1.000 de locuri pe scaune sau sistem de iluminare cu minimum 600 de lucsi, respectivele formatii nu vor fi admise in prima divizie.
Federatia Romană de Rugby a transmis cluburilor normele care trebuie indeplinite incepând din sezonul 2012 , pentru participarea in Superliga Naţională.
Conform anuntului trimis de catre FRR spre cluburi normele cu aplicabilitate din 2012 pentru bazele sportive ale echipelor de rugby din Superligă sunt:
– incinta terenului trebuie să fie inconjurata cu grilaj la cel putin 3.5 m fata de suprafata de joc;
– trebuie sa existe un culoar de acces sau un tunel intre vestiare si terenul de joc;
– baza trebuie să aibă patru vestiare pentru jucatori, vestiare dotate cu grupuri sanitare si mese de masaj, fiecare avand o suprafată de 30 mp;
– pentru arbitri trebuie sa exite un vestiar de minimum 16 mp, vestiar dotat cu grup sanitar;
– baza trebuie sa aibă inclusiv o cameră pentru ingrijiri medicale, amplasată în vecinătatea vestiarelor, având o suprafaţă de 16 mp, cu farmacie dotată corespunzator;
– tribunele trebuie să cuprindă cel putin o mie de locuri pe scaune, numerotate;
– presa trebuie să aibă amplasat un spatiu special cu minimum 15 locuri, cu posturi de lucru; trebuie să existe o platformă de televiziune şi o sală de presa dotata cu mijloace de comunicare;
– parcarea trebuie sa cuprindă cel putin 20 de locuri pentru autoturisme şi patru pentru autocare;
– sistemul de iluminare pentru baza sportiva trebuie sa fie de 600 lux/mp si, pentru public, trebuie sa existe si un sistem de sonorizare.
Oare câte stadioane de rugby de la noi din ţară indeplinesc aceste norme? Din pacate nu foarte multe, rămâne de văzut dacă Alin Petrache & company vor pune în aplicare aceste norme.